CETIRI NASLOVNICAGRADOVI NA PAPIRU NASLOVNICANISAM JA TAKVA NASLOVNICA bigUrban Reads na sajamu sa tri nova naslova: Četiri, Gradovi na papiru i memoarima Lene Dunham Nisam ja takva
 
Mlada izdavačka kuća Urban Reads, koja je stekla vernu publiku objavljivanjem najkvalitetnijih naslova iz takozvane „young adults“ grupe – trilogiju „Divergentni“ Veronike Rot ili „Krive su zvezde“ Džona Grina, na predstojeći Sajam knjiga u Beogradu stiže sa tri nova naslova, uključujući i svetski bestseler, memoare Lene Dunham „Nisam ja takva“.
Kontroverznu i svestranu dobitnicu Zlatnog globusa, autorku, glumicu i rediteljku serije „Girls“, Lenu Dunham smatraju pravim kreativnim čudom.
Na pragu tridesete otvoreno, duhovito i sa neverovatnom zrelošću piše o svemu što je do sada obeležilo njen put – o bolnim vezama, kritikama i preispitivanjima, nesavršenom telu, psihičkim lomovima, pravim prijateljstvima i snazi porodice, o umetničkom Njujorku i posrnulom Holivudu.
Ovaj nesvakidašnji i savršeno uvezan niz eseja o putu do uspeha, ujedno je i sjajna priča o odrastanju i tome kako da naučite da postavite granice, podržite sebe i izborite se za ono što vam je važno, rekla je direktorka UR-a Jasmina Marković Karović.
Ljubitelji distopijske trilogije „Divergentni“ Veronike Rot sada će moći da uživaju i u priči glavnog junaka – Četiri pošto je Urban reads objavio zbirku priča „Četiri“ u kome Rotova piše o Tobajasovoj ceremoniji odabira, tome kako je dobio nadimak Četiri, kako je dospeo među Neustrašive, šta je pomislio kada je prvi put video Tris.
Prvi deo trilogije „Divergentni“ je sa velikim uspehom ekranizovan (kod nas preveden kao „Drugačija“) zahvaljujući i odličnoj glumačkoj ekipi koju čine mladi Šejlin Vudli i Teo Džejms kao i Kejt Vinslet, Ešli Džad, Megi Kju.
Autor bestselera „Krive su zvezde“ (takođe ekranizovani gde, takođe, glavnu ulogu igra Vudli) Džon Grin sada se predstavlja romanom „Gradovi na papiru“.
Kventin Džejkobsen čitav život provodi posmatrajući očaravajuae živahnu Margo Rot Spigelman i voleći je izdaleka. Zato bez reči krene za njom kada mu jedne noći zakuca na prozor obučena kao nindža, pod izgovorom da ga vodi u savršeno isplaniranu osvetničku akciju.
Nakon te nezaboravne zajedničke noći, Margo Rot Spigelman nestaje iz grada, ostavivši Kjuu tragove za koje on veruje da će ga odvesti ka njoj?
Ljubitelji distipija na štandu ove izdavačke kuće biće u prilici da pronađu još jedan filmovan roman – „Lavirint“ Džejmsa Dašnera ali i „Legendu“ Meri Lu čija se ekranizacija uskoro očekuje.
Za one koji vole keltsku mitologiju i fantaziju, savršeno štivo je „Groznica tame“ Karen MArie Moning – prvi deo izuzetno popularne serije „Fever“.
Povezana vest:  Momčilo Bajagić Bajaga gost Vulkanovog sajma knjiga!