gospodja-rozaPredstava „Gospođa Roza“ sinoć pozdravljena ovacijama publike
 
Prva pozorišna predstava u Ludens produkciji sinoć je uspešno odigrana na sceni teatra „Šumadija Palas“ na Banovom Brdu. Reč je o predstavi „Gospođa Roza“ u režiji Stefana Sablića, u kojoj glavne uloge tumače Seka Sablić i Miloš Klanšček.
Teatar „Šumadija Palas“ sinoć je bio ispunjen ovacijama publike i zadovoljnim osmesima glumačke postavke predstave „Gospođa Roza“. Seka Sablić je očekivano oduševila sve prisutne svojim izvođenjem lika gospođe Roze, Jevrejke poljskog porekla koja je preživela Aušvic nakon kojeg se bavila prostitucijom, a na sebe je preuzela obavezu da odgaja decu svojih nekadašnjih sapatnica. Seka je na gledalište prenela toplinu i emocije na koje je savremeni čovek, čini se, zaboravio.
Dvanaestogodišnji Miloš Klanšček je, međutim, iznenadio svojom glumačkom zrelošću, majstorski pokazavši dramski sukob koji se odvija u dečaku Momi u pokušajima da otkrije svoj identitet i da pronađe svoje mesto na margini francuskog društva.
Miloš je publici poznat po ulozi dečaka Gojka u aktuelnoj televizijskoj seriji „Sinđelići“, zatim po brojnim pozorišnim predstavama kao što su „Otac na službenom putu“, „Sveti Georgije ubiva aždahu“ i „Trst“.
Pored njih, glumci Mladen Andrejević i Bojan Dimitrijević fantastično su uokvirili ovaj pozorišni komad i doprineli da „Gospođa Roza“ zaista opravda sva očekivanja publike da adaptacija istoimenog književnog remek-dela Romana Garija bude verodostojna.
„Ova predstava već je igrana je na više scena u Srbiji i Hrvatskoj. To je priča o lepoti emocija na koju je savremeni čovek zaboravio. Drama, tragedija koja se prevazilazi toplinom ljudskih odnosa“, rekao je o predstavi njen režiser, Stefan Sablić.
Povezana vest:  Da li smo razumeli strahovite poruke svetskih ratova? – „Drugi hladni rat“ Nikole Samardžića