avvDELFI KNJIŽARE NA SAJMU KNJIGA

I ove godine Delfi nastupa na Sajmu knjiga pod sloganom „Pronađi svoju priču“. Prepoznajemo značaj Međunarodnog sajma knjiga tako da u čast ove velike manifestacije u Hali 4 Beogradskog sajma otvaramo najveću knjižaru na Sajmu po ugledu na našu knjižaru SKC, koja je upravo obeležila pet godina postojanja. Delfi SKC je po svim kriterijumima vodeća knjižara u zemlji, pa se trudimo da deo te atmosfere i ekspertize prenesemo i na Sajam knjiga.
Izložićemo preko 10.000 najaktuelnijih naslova na srpskom i engleskom jeziku, a u saradnji sa Francuskim institutom ponudićemo i oko 3.000 naslova na francuskom jeziku.
Na našem štandu u Hali 4 na jednom mestu biće izložen izbor novih i najzanimljivijih naslova domaćih izdavača, tako da će čitaoci moći da dobiju informacije i da pod povoljnim uslovima nabave nova domaća izdanja, čiji se izdavači nalaze u Hali 1. Delfi štand je poznat po tome da funkcioniše kao knjižara i da na štandu rade naši knjižari iz Beograda i iz ostalih gradova u Srbiji, pa smo zbog toga dobra destinacija na kojoj svi zainteresovani mogu da dobiju kvalitetne informacije i kvalifikovane preporuke.
Tradicionalno, naš štand na Sajmu knjiga je i najveća knjižara stranih knjiga. Ove godine ćemo predstaviti oko 5.000 aktuelnih naslova engleskih i američkih izdavača, različitih žanrova, a na štandu Francuskog instituta i naslove na francuskom jeziku. Delfi SKC je jedina knjižara u Srbiji koja ima redovnu ponudu američkih i francuskih izdavača i najveći izbor beletristike britanskih izdavača. Vodimo se idejom da svi aktuelni naslovi budu dostupni i u Beogradu na dan njihovog objavljivanja u Evropi i to je postala redovna praksa ove knjižare.
Posebno želimo da istaknemo najveći izbor knjiga o aktuelnim temama – Prvom svetskom ratu, Drugom svetskom ratu, politici, zatim najveći izbor nagrađenih knjiga, beletristike, kuvara, knjiga o dizajnu, arhitekturi, sociologiji, veliki izbor biografija, memoara, vodiča i tradicionalno – stripova i fantastike. Kao pokrovitelji Festivala stripa koji se održava u Studentskom kulturnom centru i knjižari Delfi SKC, posebnu pažnju posvećujemo razvoju i negovanju devete umetnosti u Beogradu i Srbiji.
Novost je da ove godine deo štanda posvećujemo novootvorenom gift-shopu Delfi Skver, pa će na štandu biti izložen i gift program i prateći asesoari.
Pošto je Sajam knjiga prilika da se izlože nova izdanja ali i da se ponude pod boljim uslovima, i ove godine smo pripremili popuste za naše čitaoce. Ovogodišnja ponuda je popust do 50% na knjige različitih žanrova – od klasika, arhitekture, fantastike, stripova, mode, dizajna, istorije, pa do muzike i filma.
Tokom Sajma knjiga naši čitaoci će imati priliku da se sretnu i sa domaćim autorima jer smo organizovali potpisivanja i predstavljanja knjiga po rasporedu koji je u prilogu.
Tokom Sajma u knjižarama smo organizovali popust od 20% na tri i više kupljenih Laguninih knjiga, kao i akciju sa dodatnih 30% popusta na 40 naslova.

Povezana vest:  Lana Vasiljević i Eva Maria Šartmiler u januarskom fokusu online platforme „Na drugi pogled”