novi naslovi na standu LaguneFantastični popusti i novi naslovi na štandu Lagune
 
Nakon prvih fanfara i svečanog otvaranja, u završnicu ulazi drugi dan na 59. Međunarodnom sajmu knjiga.
Posetioci Laguninog štanda uživaju u nekoliko akcija, jer se samo na Laguninom štandu mogu kupiti knjige o kojima se priča. Na prvoj akciji 3 knjige se mogu kupiti za 999 dinara, na drugoj akciji 3 knjige se nude za 499 dinara, a na trećoj, 3 izvanredne knjige mogu se kupiti za samo 299 dinara. Četvrta akcija je jedinstvena po tome što su cene velikog broja enciklopedijskih izdanja snižene čak za 50%.
Knjige koje se ne nalaze na ove četiri akcije mogu se kupiti po specijalnom sajamskom popustu uz koji će važiti i količinski popust od 10% za tri i više kupljenih knjiga. Članovi Laguninog kluba čitalaca mogu da koriste svoje članske popuste i oni se ne sabiraju sa sajamskim popustima.
Pored sjajnih popusta, štand izdavačke kuće Laguna bogatiji je za nekoliko novih naslova od kojih izdvajamo samo neka.
„Spas 2″, nova knjiga Isidore Bjelice, nastavak je knjige „Spas“ i predstavlja zapis duše u najtežim trenucima, brutalno iskren ispis osećanja i misli književnice koja nastavlja borbu za život.
U novoj knjizi autorka nam veoma prisno i potresno pripoveda kako se suočava sa opakom bolešću za koju zapadnjačka medicina nema prave odgovore. Ova potraga za izlečenjem, spasom i pomirenjem sa sobom duboko je lična priča koja nam prikazuje poznatu spisateljicu u sasvim novom i drugačijem izdanju. Isidora je pokazala da ima još veću hrabrost od uobičajene jer je istinu koju je morala priznati sebi odlučila da podeli sa drugima. Nastavljajući borbu za život ona nastavlja da nas podučava o tome kako da živimo u ljubavi i nadi i kako da pronađemo veru.
U drugom delu knjige i ovoga puta pronalazimo vodič za alternativne metode lečenja, kao i brojne savete i primere iz ličnog iskustva o tome kako da se bolje podnesu bolne i dugotrajne terapije koje nam nudi klasična medicina.
„Savršenstvo vatre“ jedinstvena je zbirka poezije Miroslava Antića. Čini je, u stvari, samo jedna pesma. Kao što je vatra jedan od praelemenata od kojih je načinjen svet, tako je i pesma pragovor iz kojeg je iznikao i sam jezik. U pozno doba, prodornije nego ikad, pesnik traga za korenima reči, drevnim jezikom i zaboravljenim značenjima kojima će objasniti sebe, svet i svoje mesto u njemu. Granajući metafore drveta i mahovine pokušava da dokuči prirodu postojanja i prolaznosti, večnog i propadljivog, uzvišenog i niskog… Ne pronalazeći konačne odgovore, ostaje da lebdi pred spoznajom sopstvene iščašenosti iz života i neuklopivosti u granicama opipljivog sveta.
Monumentalna pesma, knjiga mudrosti, ironije, gorčine i samospoznaje. Lirika koja isijava tamnu svetlost metafora izniklih iz sudbinskog razgovora koji pesnik vodi sa samim sobom.
Veličanstveni roman „Ruska“ obuhvata više od 1800 godina ruske istorije, politike i kulture, od drevnih nomadskih plemena iz Evroazijske nizije do današnjih dana. Ova priča prati prepletene sudbine pet porodica: plemića Bobrovih, kmetova Romanovih, Kozaka Karpenkovih, staroveraca Suvorinih, industrijalaca i zaštitnika umetnosti; i napokon, Popovih, parohijskih sveštenika i revolucionara. Ovo je priča o Rusiji pretočena u očaravajući roman… živopisna istorijska predstava prikazana sa zadivljujućim pojedinostima i strašću.
Edvard Raderfurd, autor bestselera „London“ i „Njujork“, napisao je veličanstvenu sagu, raznovrsnu poput same Rusije, a čitaoci će uživati u ovoj dugoj i zanimljivoj priči. „Ruska“ je napisana tako da se brzo i lako čita i neprestano drži pažnju čitaoca.
U romanu „Ričardova kraljica“ Filipa Gregori predstavlja priču o zaveri i borbi za ljubav i moć na dvoru engleskog kralja Edvarda IV. Ovo je četvrti roman iz serijala „Rodbinski ratovi“ kojem pripadaju naslovi „Bela kraljica“, „Crvena kraljica“ i „Ledi Rivers“.
Očaravajuća priča o kćerki Ričarda Nevila, čoveka poznatog po nadimku Kraljotvorac, erlu od Vorika: najmoćnijem velikašu Engleske u petnaestom veku. Budući bez sina i naslednika, kao pione u svojim političkim igrama koristio je svoje kćerke Anu i Izabelu, koje su kasnije i same izrasle u uticajne ličnosti. U ovom romanu, svojoj prvoj priči o sestrama posle knjige „Druga Bolenova kći“, Filipa Gregori istražuje život ove dve izuzetne mlade žene.
„Moj muškarac“ Džodi Elen Malpas fantastičan je početak uzavrele seksi trilogije, razdražujuća i divlja vožnja od koje vam se danima vrti u glavi. Malpasova je nova književna zvezda erotske literature.
Mlada dizajnerka enterijera Ava O’Šej nema predstavu o tome šta će zateći u Konaku. Očekuje dosadno savetovanje sa uštogljenim seoskim zemljoposednikom, ali umesto njega čeka je Džesi Vord – neverovatno lep, izuzetno samouveren ženskaroš koji želi zabavu i ne zna za granice. Ava ne želi da je taj čovek privuče, ali ne može da potisne sveprožimajuću želju koju on budi u njoj. Zna da njeno srce nikad neće moći da ga preboli i nagon joj govori da beži, ali Džesi nije spreman da je pusti. On je želi i rešen je da je dobije.
„Mračna mesta“ Džilijen Flin, autorke neprikosnovenog svetskog bestselera „Iščezla“, po kojem je snimljen i film. Odličan drugi roman, brutalan, iskren, uzbudljiv i tužan. U romanu ima mnogo preokreta pa ga je teško ispustiti iz ruku. Radnja se dešava osamdesetih u ruralnoj sredini u Americi. Džilijen Flin lepo piše, sa mnogo detalja, istražuje psihu svih junaka u romanu. Nekoliko likova priča svoju priču u prvom licu. Glavnu junakinju Libi Dej nećete odmah zavoleti, ali ćete želeti da pratite njenu priču do kraja o masakru koji je preživela.
Vlatko Vedral autor je knjige „Dekodiranje stvarnosti – univerzum kao kvantna informacija“. Fundamentalna definicija stvarnosti ne obuhvata ni materiju ni energiju već informacije, i to obradu onih informacija koje leže u osnovi svih fizičkih, bioloških, ekonomskih i društvenih fenomena. Vedral nam svoju tezu iznosi elokventno i duhovito dajući odgovor ne samo na brojna naučna pitanja već i na to zašto se DNK vezuje baš na način na koji to čini, koji način ishrane je idealan za dugovečnost ili kako da zaradite svoj prvi milion dolara. Vedral nam kroz kvantnu teoriju informacija daje odgovor na ključna pitanja života, univerzuma i svega ostalog.
Svima nama se u nekoj fazi života učini da smo se zaglibili u kolotečinu. Međutim, koliko god da smo potišteni, možemo da naučimo da prevazilazimo cikluse svog negativnog raspoloženja i ponašanja.
„Sreća – kako je steći“ sažeta je i prijateljska knjiga koja će vam pokazati kako da drugačije razmišljate i kako da u svoj život unesete pozitivne promene. Primenjujući najnovije klinički potvrđene tehnike, uz korisne savete i vežbe, dr Džesami Hiberd i Džo Asmar obezbeđuju vam trajna sredstva kojima ćete razbiti nepoželjne obrasce i postati srećniji, zdraviji i ispunjeniji.
„Božićna bajka“ Zorice Kuburović je knjiga puna divnih i neobičnih bajki, starih i novih, koje će patuljci i vile podeliti s vama u Božićno veče. Ako niste znali, bajke jesu stvarne. Ko ne veruje, neka pročita baš ovu u kojoj će patuljački princ Aleksandar Decimus u potrazi za avanturom pronaći jednu vilu, nove priče, mnogo prijatelja i pravu, veliku ljubav. Svi likovi stvarno postoje, neki u realnom životu, neki u mašti – na vama je da otkrijete koji su koji.
Povezana vest:  Tri knjige nagrađene Ninovom nagradom na popustu od 40%