grejs finalnoZa „Dogvil“ odabrane Milica Majstorović i Tamara Aleksić
 
Na audiciji za predstavu „Dogvil“, koju spremaju reditelj Kokan Mladenović i muzičar Marko Grubić, odabrane su glumice Milica Majstorović i Tamara Aleksić, objavili su danas autori projekta.
Njih dve će igrati glavni lik Grejs i sve ostale ženske uloge, dok će Branislav Trifunović igrati sve muške uloge u ovom scensko-muzičkom projektu po motivima istoimenog filma Larsa fon Trira.
Za audiciju se prijavilo čak 150 kandidatkinja iz celog regiona, a njih 97 je ušlo u uži izbor. Audicija je održana 22. oktobra u Mikser hausu, gde će biti i premijera, najavljena za 19. decembar.
Pored glumaca, na sceni će biti muzičari iz grupe „Vrooom“ u sastavu: Andrijana Belović (glas i klavijature), Jamal Al Kiswani (saksofoni, flauta, gitara, klavijature) i Marko Grubić (bas, gitara, klavijature, loopovi).
Narativ se predstavlja i kroz interakciju sa videom, odnosno filmskim scenama na velikom platnu koje dominira scenografijom.
Autore nove verzije „Dogvila“ najviše zanima specifična psihologija izolacije koja dugoročno ostavlja posledice na svakog pojedinca u izolovanoj zajednici, navodi se u najavi.
Koproducenti predstave „Dogvil“ su Mikser iz Beograda, SKC Novi Sad, Dom omladine Pančeva i Marko Grubić (Fast Forward). Partner predstave je KC Pančevo. Projekat je podržao Sokoj.
Povezana vest:  Gran pri 44. Bitefa za predstavu "Ujka Vanja"