leteci holandjaninGostovanje Opere NP u Temišvaru
 
Opera Narodnog pozorišta gostovaće u nedelju, 2. novembra na Internacionalnom muzičkom Festivalu u Temišvaru sa operom Riharda Vagnera „Leteći Holanđanin“.
Operu je na scenu Narodnog pozorišta postavio reditelj Dejan Miladinović a premijera je bila 23. decembra 2013.godine povodom dva veka od Vagnerovog rođenja i devet decenija od prve premijere „Letećeg Holanđanina“ na sceni Narodnog pozorišta 6.novembra 1923. godine.
Predstavu u Temišvaru dirigovaće Ana Zorana Brajović a na sceni Nacionalne operske kuće nastupiće solisti Miodrag D.Jovanović (Holanđanin),Ana Rupčić (Senta), Janko Sinadinović (Erik), Nenad Jakovljević (Kralj), Dubravka Filipović (Meri) i Danilo Stošić (Mornar). Učestestvovaće Orkestar i Hor Opere Narodnog pozorišta u Beogradu.
Gostovanje u Temišvaru je prvo međunarodno gostovanje ansambla Opere Narodnog pozorišta od 2009. godine kada su bili na desetodnevnoj uspešnoj turneji u Italiji sa predstavom „Evgenije Onjegin“ P.I.Čajkovskog.
U okviru međunarodne saradnje Narodnog pozorišta i Nacionalne operske kuće iz Temišvara, ova kuća gostovaće sa operom Đakoma Pučinija „Turandot“ 6. decembra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.
Povezana vest:  „ZLATNO DOBA“ OTVARA NOVU SEZONU DIREKTNIH PRENOSA BALETA IZ BOLJŠOJ TEATRA