plakat-skola-astronomije4Besplatna škola astronomije za mlade u DOB-u
 
Dom omladine Beograda, u sklopu besplatnih obrazovnih programa za mlade, po drugi put raspisuje otvoreni poziv polaznicima za ŠKOLU ASTRONOMIJE u saradnji sa studentima Matematičkog fakulteta u Beogradu i organizacijom Banka Znanja. Namenjena je mladima od 15 do 25 godina a održavaće se u 16 termina od 11.11. do 30.12, i utorkom (od 20 do 22č) i nedeljom (od 18 do 20č) u Domu omladine Beograda.
Broj učesnika je ograničen, a učešće podrazumeva neophodno predznanje iz matematike i fizike. Prijave se vrše mejlom na [email protected].
Potrebno je poslati svoje lične podatke, kontakt broj telefona i kratko motivaciono pismo. U prijavi je korisno navesti i vannastavne aktivnosti, osvojene nagrade ili ocene za koje verujete da su vam od preporuke. Prednost će imati kandidati sa neophodnim predznanjjem iz matematike i fizike. Rok za slanje prijava je petak, 7. novembar, a prijavljeni će biti obavešteni o rezultatima lično, putem mejla do 9. novembra.
ŠKOLA ASTRONOMIJE namenjena je onima koji su veoma zainteresovani za prirodne nauke, naročito astronomiju i astrofiziku, naročito onima koji planiraju da svoje školovanje nastave u oblastima astronomije, astrofizike, astroinformatike, računske mehanike i astrodinamike.
ŠKOLA ASTRONOMIJE je primarno koncipirana kao niz radionica propraćenih predavanjima iz oblasti: zvezda, Sunčevog sistema, zvezdanih jata, međuzvezdane materije, galaksija i vangalaktičke astronomije. ŠKOLA ASTRONOMIJE oranizovaće dodatne aktivnosti pri Astronomskoj opservatoriji u Beogradu, Astronomskom društvu „Ruđer Bošković“, Katedri za astronomiju Matematičkog fakulteta.
ŠKOLA ASTRONOMIJE ima za cilj da učesnike upozna sa terminima i teorijom astronomije, kao i da ta teorijska predavanja proprati praktičnim vežbama na kojima bi učesnici uz pomoć predavača i saradnika uspešno obrađivali astronomske podatke. Predviđeno je da predavači na ovom kursu budu prvenstveno studenti katedre za astronomiju.
Predviđeno je da predavanja traju dva sata, sa jednom kraćom pauzom, u planu je da se predavanja održavaju dva puta nedeljno. Jedno predavanje je planirano za večernji termin (20-22č) utorkom, a drugo nedeljom u popodnevnom terminu (18-20č). Studenti koji organizuju ovaj kurs, Banka Znanja i Dom omladine Beograda zadržavaju pravo promene agende bez prethodne najave.
PLAN RADA ŠKOLE ASTRONOMIJE: http://www.domomladine.org/vesti/besplatna-skola-astronomije-4927/
Povezana vest:  Roman koji krši pravila: Nebo u kavezu