Izdavastvo ima buducnost uz brojne pisce i verne citaoceIzdavaštvo ima budućnost uz brojne pisce i verne čitaoce

Pred završetak 59. Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu, direktor Lagune Dejan Papić je izjavio: „Ovaj sajam je pokazao da ljubav prema knjizi i čitanju u Srbiji ne samo da postoji već je ove godine još više izražena. Ovaj sajam nam daje dodatnu energiju da se još kvalitetnije bavimo svojim poslom i uliva nam nadu da izdavaštvo ima budućnost u Srbiji.“

Ovom prilikom Dejan Papić je izdvojio nekoliko hit naslova. Najprodavanija knjiga ovogodišnjeg sajma je „Preljuba“ Paula Koelja, druga najprodavanija knjiga je zajedničko delo Dejana Stojiljkovića i Vladimira Kecmanovića „Kainov ožiljak“, dok treće mesto dele nekoliko sjajnih naslova kao što su „Spas 2″ Isidore Bjelice, „Napet šou“ Marka Šelića Marčela, „Fajront u Sarajevu“ dr Neleta Karajlića i „Romani“ Ive Andrića.

Poslednjeg dana Sajma knjiga u Beogradu, na štandu Lagune će gostovati Dejan Lučić, D.R. Gilbert, Luka Mičeta, Milomir Marić, Simonida Milojković, Dušan Vesić, Jelica Greganović i Bob Živković.

Druženje sa čitaocima počinje u 12 sati kada će na štandu svoje knjige potpisivati Dejan Lučić. Njegov poslednji roman „Ljubav sa Pink Panterom“ istinit je ljubavni triler od kojeg zastaje dah! Glavni junaci su srpska verzija Boni i Klajda, a njihove avanture događaju se ovde i sada. Sve ovo moglo je da se dogodi i vama… „Ljubav sa Pink Panterom“ otkriva zakulisne puteve kriminala i novca i upoznaje nas s tajnama legendarne grupe lopova koju favorizuju britanski i nemački mediji. Dejan Lučić, kao narator, lagano vas uvodi iza scene i prateći trag novca otkriva ko povlači konce… Zavera naravno postoji, a oni koji imaju korist od krađe dijamanata uvek su nedodirljivi.

Povezana vest:  Praktični saveti za uspešno vaspitanje dece u knjizi Mudar roditelj: Srećno dete

Svakodnevno, u gotovo svakoj prilici, nastojimo da utičemo na druge ljude. Bez obzira na to da li želimo da naš sagovornik usvoji naše mišljenje, ili se trudimo da se potencijalni poslodavac opredeli baš za nas, ili prosto želimo da nekoga oraspoložimo – mi težimo tome da budemo prihvaćeni. Da bismo ostvarili taj cilj, s manje ili više spretnosti primenjujemo niz postupaka kojih uglavnom nismo svesni. U knjizi „101 tehnika uticaja“ D.R. Gilbert je prvi put ujedinio, sistematizovao i usavršio sve poznate tehnike uticaja, na način koji ih čini izuzetno lako primenjivim u našim psiho-socijalnim prilikama. Sve tehnike su ispitivane i unapređivane u neposrednoj praksi, nijedna tvrdnja nije teoretska već iskustvena, svaki primer je zasnovan na autentičnim događajima. D.R. Gilbert svoju knjigu potpisuje od 13 sati.

Knjiga Luke Mičete „Stefan Dečanski“ koju će autor potpisivati od 14 sati jeste biografija najnesrećnijeg srpskog vladara. Nijednog srpskog vladara nije pratila takva misterija, takav dramski naboj, takva kob, kao Stefana Dečanskog, najnesrećnijeg kralja Srbije u njenoj više od milenijuma dugoj istoriji. Srpska istorija ne poznaje veštije izvedenu igru dolaska na vlast, ali ni tragičniji odlazak sa nje. Stefan Dečanski imao je nesreću da vlada između dve znamenite ličnosti: oca, nemilosrdnog kralja Milutina, i sina, neumoljivog cara Dušana. Iako je njegova vladavina bila kratka i omeđena dvojicom izuzetnih državnika, Stefan Dečanski je uspeo da ostavi potomstvu Visoke Dečane i da se upiše u svetitelje.

Povezana vest:  „Sve priče" Milorada Pavića u prodaji

Kultni jugoslovenski bestseler „Deca komunizma“ Milomira Marića biće predstavljen na Laguninom štandu u nedelju od 15 sati kada će se autor družiti sa svojim čitaocima. Milomir Marić je uvek težio da obelodani ono što su drugi želeli da sakriju. Uporno nastojeći da razobliči zablude i tabue jugoslovenskog komunističkog sistema, autor je gotovo jednu deceniju proveo prikupljajući sklonjenu i neobjavljenu istorijsku građu iz domaćih i inostranih arhiva. Kontroverzna knjiga „Deca komunizma“, koja je krajem osamdesetih godina, kada je objavljena, izazvala burne reakcije u tadašnjoj jugoslovenskoj javnosti, rezultat je ovog dugogodišnjeg rada.

Autorka bestselera „Grabljivica“ na ovogodišnjem Sajmu knjiga, na štandu Lagune, od 16 sati, predstavlja knjigu „Ljubav u doba kokaina“. „Ljubav u doba kokaina“ je dramatična i porazna ispovest beogradske studentkinje, koju je njen mladić gurnuo u pakao droge. Glavna junakinja Nina zaljubljuje se u svog vršnjaka, zavodnika i kozera Marka, i postaje zavisna od njegove pažnje i ljubavi. Ali njen svet se ruši kad je se on zasiti i kad je ostavi. Spremna je na sve da bi ga ponovo vratila, a kada joj on u jednom noćnom klubu ponudi kokain, bez razmišljanja prihvata: tako se njenoj zavisnosti od ljubavi pridružuje i zavisnost od teških droga…

„Bijelo dugme – Šta bi dao da si na mom mjestu“ Dušana Vesića jeste biografija Bijelog dugmeta koja se čita kao najuzbudljiviji roman. U njoj ćete naći ekskluzivne fotografije iz karijere i privatnog života članova grupe. U objavljivanju knjige ima i pravde i logike: priču o najvećoj jugoslovenskoj grupi napisao je najveći stručnjak za nju. Jedan od vodećih rock novinara bivše Jugoslavije, Dušan Vesić je ne samo pouzdani svedok nego i saučesnik u karijeri Bijelog dugmeta, a njegova knjiga – napisana u isti mah profesionalno i sa ljubavlju – dostojna je teme kojom se bavi. Bijelo dugme – muzički, kulturni i društveni fenomen najvećeg kalibra – dobilo je biografiju koju bi svaka kuća trebalo da ima i koju bi sve generacije trebalo da pročitaju. Neki da bi se vratili u sopstvenu mladost i odrastanje, drugi da bi nešto saznali o grupi po kojoj se meri najlepša epoha u novijoj balkanskoj istoriji. Ovo je pošten, uzbudljiv i emotivan dokument o jednom prohujalom dobu i bendu čije su pesme nadživele vreme i zemlju u kojoj su rođene. Dušan Vesić će se sa svojim čitaocima družiti od 17 sati.

Povezana vest:  Vulkanov sajam knjiga se produžava!

Poslednji dan Sajma knjiga na štandu Lagune od 18 sati začiniće svojim duhom, šarmom i humorom Jelica Greganović i Bob Živković predstavljajući „Ljubav i druge sitnice“. Boraveći na tromeđi između satire, groteske i topline, Jelica piše gorko-slatke minijature o svakodnevici, izlazeći iz svog najužeg okruženja samo onoliko koliko mora, jer i taj najbliži svet, kao što svaka žena dobro zna, u sebi sadrži materijal za večnu inspiraciju. Ili, što bi kazao Pol Oster, priče se dešavaju samo onima koji umeju da ih ispričaju. Jelica ume, i zato je njen lični svet pun priča. Ovaj rukopis vraća veru u grupno i zdušno skrivanu moć čarobnih reči: ljubav, sreća, život.

Vidimo se na našem štandu!