rentakulturaRENTAKULTURA – o stanju u kulturi u Srbiji

U organizaciji Udruženja građana Stvaraoci, 15. novembra 2014. godine, u prostoru bivšeg Eurosalona u ulici Kralja Milana, odigraće se RENTAKULTURA, jednodnevna kulturna ekstravaganca, koja ima za cilj problematizovanje stanja na našoj kulturnoj sceni.
Celokupan događaj počinje u 17h, tribinom na temu „Treba li se prodati i kako?“
Učesnici: Srđan Dragojević, Dimitrije Vojnov, Milutin Petrović, Maja Lalić, Jovan Jelovac, Goran Jevtić, Katarina Jovanović, Luna Lu…dele svoja iskustva iz struke, osvetljavaju fenomen dobijanja finansijske potpore za umetnost u Srbiji danas, odgovaraju na pitanje da li se tokom „prodaje“ mora izgubiti suština u epohi korpokratije, šta sve politika ima s tim, ko su pobednici, a ko gubitnici u ovom procesu…
Od 20-23h sledi performans pod imenom „Kulturni bordel“. Performeri iz različitih profesija sede u zasebnim separeima, a posetilac ima jedinstvenu priliku da za određenu tarifu „kupi“ njihove usluge i provede nasamo sa njima 5 minuta dok prisustvuje izvođenju monologa, pesme, plesa. Brojni kulturni radnici smenjivaće se u ovom zanimljivom performansu, a između ostalih: Marko Vidojković, Goran Jevtić, Neda Arnerić, Katarina Jovanović, Ida Prester, Sergej Trifunović, Zoran Kesić, Rambo Amadeus, Ana Rodić, Milana Zarić, Jelena Gavrilović, Sonja Vukićević..

Povezana vest:  Neša Bridžis u „komediji s' nogu“

Madam : Una Senić i Dragana Dobrić
Makro: Zla-Zla Vani Kopakabani

Nakon glavnog dela događaja, učesnici performansa će puštati muziku za posetioce.

Prostor je obezbedio Poslovni prostor opštine Stari Grad u saradnji sa UK Parobrod, a projekat je podržala Erste banka,
Prijatelji projekta: Jack Daniel’s i voda Gala.