ivana_savic_izlozbaIzložba Ivane Savić: Respect the difference!/Poštujmo različitost!

 

Ivana Savić u radu „Respect the difference! / Poštujmo različitost!, dokumentuje i prikazuje svakodnevicu drag queen i lgbt subkulture tradicionalnim likovnim jezikom, i provocira konzervativnost lokalnog konteskta prikazujući ono što većina publike nerado vidi/gleda, i o čemu ne želi da komunicira. Veći deo slika je nastao na osnovu umetnicinih

Povezana vest:  DONICETIJEVA "KĆI PUKA" KAO VRHUNAC BELKANTO UMETNOSTI SADA I NA VELIKOM PLATNU U CINEPLEXXU

fotografija sveta njujorških drag predstava i backstage gde se kraljice pripremaju za javni/scenski nastup. Izložba se sastoji od 22 slike koncipirane u 7 celina.

Izložba je otvorena petkom, subotom i nedeljom (15-16 i 21-23. maj) od 17-20 časova. Otvaranje izložbe zakazano je za petak (14. maj) u prostoru Magacin (Kraljevića Marka 8) od 19,00 časova.

Ivana Savić je rođena 1974 godine u Nišu. Završila je Umetničku školu „Đorđe Krstić“ u Nišu, slikarski odsek. Diplomirala je 1998. godine na Fakultetu Primenjenih Umetnosti u  Beogradu, na odseku zidno slikarstvo, restauracija i konzervacija. Na istom fakultetu 2000. godine magistrirala je na odseku scenografije (TV, film i pozorište). Učesnik je mnogobrojnih kolonija i izložbi u zemlji i inostranstvu. Ima više samostalnih izložbi u Srbiji. Sarađuje sa institucijama, pojedincima i nevladinim organizacijama.

Povezana vest:  "Sidro na dnu noći" Milana Dabovića u prodaji