Kolundzija foto 1Violinista Jovan Kolundžija na 40.NIMUS-u u Nišu

Proslavljeni srpski violinista Jovan Kolundžija održaće koncert u četvrtak, 13. novembra na jubilarnom 40.NIMUS-u u Nišu, najavio je Centar lepih umetnosti Gvarnerius.
Kolundžija će na jednom od najuglednijih i najdugovečnijih festivala u Srbiji NIMUS, koji ove godine beleži jubilarno 40. izdanje, nastupiti sa mladim kolegama iz gudačkog ansambla Taurunum.
Koncert je i svojevrsna najava novog susreta Kolundžije sa beogradskom publikom na njegovom tradicionalnom decembarskom koncertu u Kolarčevoj zadužbini. Novi susret pod nazivom „Majstori baroka i klasike“ zakazan je za 4.decembar.
Osmu godinu zaredom, Kolundžija će ovog decembra pozdraviti svoju publiku u Kolarcu, a kao i na prethodna dva nastupa, scenu će podeliti sa prijateljima iz kamernog ansambla Gudači sv. Đorđa.
Prateći ideju svojih novogodišnjih koncertnih poklona publici, predstavljanja istaknutih muzičkih autora, Kolundžija je najnoviji projekat posvetio jednom od najpopularnijih kompozitora svih vremena, Antoniju Vivaldiju. Omiljen kod publike širom sveta koja sa oduševljenjem pozdravlja izvođenja svih njegovih dela, posebno čuvenih „Godišnjih doba?, koja se dugo nisu našla na repertoaru Kolundžije, a poznato je da ih izvodi sa izuzetnom virtuoznošću.
Sa željom da kroz svoju umetničku zadužbinu, Centar lepih umetnosti Gvarnerius, kao i kroz decembarske koncertne projekte, u Srbiju dovede velika imena svetske muzičke scene, ovogodišnji koncert Kolundžije donosi pravu ekskluzivu. Gost koncerta biće jedan od najpoznatijih i najcenjenijih flautista današnjice Klaudio Arimani iz Španije.
Publici u Kolarčevoj zadužbini Arimani će sa ansamblom Gudači sv. Đorđa, prirediti muzički praznik uz dela Mocarta, kompozitora po čijim je izvođenjima stekao svetsku slavu. Na programu su Koncert za flautu u G-duru i Andante u C-duru, čija su izvođenja retka i na svetskoj koncertnoj sceni.
Arimani je jedan od najpoznatijih i najuglednijih španskih solista. Nastupao je sa najvećim umetnicima našeg vremena, a smatraju ga naslednikom legendarnog flautiste Žana Pjera Rampala, čiji je Arimani bio najbolji učenik i često su delili koncertnu scenu.
Posle najprestižnijih koncertnih sala poput njujorškog Karnegi Hola, moskovske sale Čajkovski, sala Gavo i Plejel u Parizu i mnogih drugih, Arimani će prvi put nastupiti na Kolarcu, najavio je Gvarnerius.

Povezana vest:  Premijera mjuzikla "Glavo luda" 21. septembra u Čačku