nastasjaTalentovana violinistikinja Nastasja Vojinović u Gvarneriusu

U ciklusu koncerata „Gvarnerius i Fakultet muzičke umetnosti nagrađuju“ u okviru koga se predstavljaju najtalentovaniji mladi muzičari, u subotu, 22. novembra u Centru lepih umetnosti nastupiće nagrađivana mlada violinistkinja Nastasja Vojinović.

Jedna od najboljih studentkinja FMU predstaviće se publici solističkim nastupom na koncertu u ciklusu „FMU i Gvarnerius nagraduju“ koji već tri sezone predstavlja najperspektivnije studente ovog fakulteta.

Povezana vest:  Premijera "Mi-ši-ko i Mi-ši-san" u pozorištu "Pinokio"

Uz klavirsku saradnju Ivane Pavlović, na koncertu u Gvarneriusu ova mlada violinistkinja predstaviće svoju virtuoznost uz veoma atraktivan program sastavljen od kompozicija Mocarta, Hendla i Sen-Sansa/Isaija.

Vojinović (19) je na završnoj godini osnovnih studija. U svojoj biografiji ima veliki broj prestižnih nacionalnih i međunarodnih nagrada, od kojih se izdvaja zlatna medalja na Internacionalnom takmičenju mladih violinista Barleta u Italiji.

Povezana vest:  „Poslednji Romeji" Nemanje Rotara na 60. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

Dobitik je nagrade na Međunarodnom takmičenju „Boris Glazunov“ u Parizu, Međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“ u Beogradu i počasne nagrade prvog reda na prestižnom takmičenju „Jaroslav Kocijan“ u Češkoj.

Vojinović je svirala u brojnim orkestrima u Beogradu, bila je veoma zapažena kao solista Dečje beogradske filharmonije, a član je i Omladinske filharmonije Borislav Pašćan, s kojom je kao koncert majstor i solista imala brojne nastupe.

Povezana vest:  Oživljavanje Kabarea u Teatru 78

Prošle godine svirala je u orkestru Penderecki Muzičke akademije u Nemačkoj, uz turneju po gradovima u Nemačke, Holandije i Poljske.

Ulaz na koncert je slobodan.