Vodic za odgovorno pijenje alkoholaEdukativno predavanje o odgovornom konzumiranju alkohola u Domu omladine
 
Institut za mentalno zdravlje organizovaće za sve zainteresovane građane edukativno predavanje o značaju odgovorne konzumacije alkohola, povodom predstavljanja prvog „Vodiča za odgovorno pijenje alkohola“, u ponedeljak, 24. novembra, u 19 sati, u Velikoj sali Doma omladine.
Građani će na predavanju imati priliku da se upoznaju sa postulatima niskorizičnog pijenja alkohola koje će prezentovati prim. dr Ivica Mladenović, načelnik Klinike za bolesti zavisnosti Instituta za mentalno zdravlje i urednik Vodiča, da postave pitanja koja ih zanimaju u vezi sa temom, kao i da dobiju besplatan primerak „Vodiča za odgovorno pijenje alkohola“. Ulaz je slobodan!
„Alkoholizam predstavlja najrasprostranjeniju socijalno-medicinsku bolest, a zloupotreba alkohola predstavlja vodeći uzrok smrtnosti kod mladih uzrasta od 15 do 29 godina.“ – istakao je prim. dr Ivica Mladenović i još jednom pozvao sve građane da dođu na predavanje kako bi se upoznali sa brojnim opasnostima zloupotrebe alkohola, ali i naučili šta je to odgovorna konzumacija i dozvoljeno pijenje alkohola.
„Vodič za odgovorno pijenje alkohola“ predstavlja jedinstvenu publikaciju u ovom delu Evrope nastalu u okviru programa saradnje Instituta za mentalno zdravlje sa Svetskom zdravstvenom organizacijom, a uz podršku u štampanju Udruženja pivara i sladara Srbije. Cilj Vodiča predstavlja prevenciju alkoholizma, smanjenje štete izazvane upotrebom alkohola i unapređenje mentalnog zdravlja građana.
Online izdanje prvog „Vodiča za odgovorno pijenje alkohola“ građani mogu preuzeti besplatno i sa sajta Instituta za mentalno zdravlje:
http://www.imh.org.rs/wp-content/uploads/2014/09/Vodic%20za%20odgovorno%20pijenje%20alkohola.pdf
Povezana vest:  Dejan Savić gostovao u Italiji