pozoriste-na-terazijamaNagrade teatra na Terazijama za Mini Lazarević i Jeleni Jovičić
 
Pozorište na Terazijama obeležilo je danas 65. „rođendan“ svečanom dodelom priznanja, a godišnju nagradu dobile su Mina Lazarević i Jelena Jovičić za uloge u mjuziklu „Viktor Viktorija“.
Direktor ovog muzičkog teatra Aleksandar Džaja istakao je da je 2014. godinu obeležilo nekoliko značajnih događaja, uz već standardno pune sale na gotovo svim predstavama.
Na Svetski dan pozorišta, 27. marta proglašen je 100.000. gledalac mjuzikla „Čikago“, koji se igra već devet godina. U aprilu je proslavljeno 50. izvođenje mjuzikla „Zona Zamfirova“, kao i deset godina od premijere mjuzikla „Cigani lete u nebo“, koji je i dalje jedna od najposećenijih predstava.
U junu je premijerno izveden jedan od najznačajnijih naslova u istoriji mjuzikla – „Viktor, Viktorija“, u režiji Mihaila Vukobratovića.
U novembru je treći put održan projekat „11 zemalja“, koji se organizuje sa časopisom „Orćestra“, uz podršku Ministarstva kulture i Ambasade SAD, radi edukacije izvođača. Gost pedagog bio je koreograf Bil Hejstings, a za stipendiju u američkoj školi The Jacobs Pillow odabrane su balerina ansambla sa Terazija Mirela Božić Jovanović i, van institucije, glumica Anka Gaćeša.
Kao sledeći veliki projekat Džaja je najavio mjuzikl „Mama mia“, koji u celosti finansira slovenačka kompanija „Prospot d.o.o.“ Jurija Franka, nekadašnjeg skijaškog šampiona. On je otkupio licencu za ceo region, a postavka u Beogradu biće prva, sa premijerom na Svetski dan pozorišta – 27. marta 2015. godine.
Brodvejski mjuzikl, uz hit pesme grupe „ABBA“, režiraće Jug Radivojević, koreograf je Mojca Horvat, a prva proba zakazana je za 25. decembar.
U obrazloženju godišnjih nagrada ističe se da naslovna uloga u mjuziklu „Viktor Viktorija“, u krugu prerušavanja i zamene identiteta, zahteva izuzetno vladanje scenom, a da je Mina Lazarević dokazala da poseduje širok dijapazon glumačkih rešenja, sposobnosti i nadahnuća, rešavajući sa lakoćom ovu zamršenu glumačku jednačinu.
Ulogom Norme u istoj predstavi Jelena Jovičić potvrđuje da se od svake uloge u pozorištu, bez obzira na njen obim, može napraviti pravo glumačko remek delo, na zadovoljstvo partnera i na radost publike. Ona ovu upečatljivu ulogu brani biranim glumačkim sredstvima, održavajući umetničku ravnotežu između komičnog i dramskog, navodi se u obrazloženju.
Primajući nagrade obe glumice su zahvalile upravniku, reditelju, kolegama u ansamblu i celom kolektivu na podršci u ovom složenom projektu. Lazarevićeva je istakla da je za nju Viktorija bila dugogodišnji san i da tu ulogu smatra za vrhunac karijere.
Na svečanosti su dodeljene zahvalnice za doprinos radu i delovanju Pozorišta na Terazijama.
Dobitnici su glumci Dragan Vujić, Ivana Knežević, Milena Živanović, reditelj Vladimir Lazić, igračica Danica Arapović, pevač Jovan Nikolić i drugi.
Takođe su dodeljene zahvalnice novinarima više beogradskih medija za kontinuirano praćenje rada Pozorišta na Terazijama.
 
Povezana vest:  Nova knjiga Luke Mičete „Stefan Nemanja" u prodaji