zmajeve-decije-igreDodeljene nagrade 53. Zmajevih dečjih igara

 

Zmajev pesnički štap ovogodišnje manifestacije Zmajeve dečije igre, koja će biti održana od 2. do 6. juna u Novom Sadu, poneće beogradski književnik Branko Stevanović, saopštili su organizatori.

U saopštenju se navodi da je Upravni odbor te manifestacije nagradu Zmajevih dečjih igara za stvaralački doprinos savremenom izrazu u književnosti za decu dodelio beogradskoj književnici Jasminki Petrović, a nagradu za izuzetan doprinos popularisanju književnosti za decu Dečjem pozorištu Republike Srpske iz Banjaluke.

Povezana vest:  Premijera predstave 'Trst' 17. maja u Ateljeu 212

Povelja Zmajevih dečjih igara za izuzetan stvaralački doprinos književnosti za decu, za bezgraničnu odanost svetu detinjstva i najplemenitijim ljudskim težnjama dodeljena je beogradskom književniku Slobodanu Stanišiću.

Nagrade će biti uručene 2. juna, na otvaranju 53. Zmajevih dečjih igara, u Sremskoj Kamenici.

Niz multimedijalnih programa dečjeg i stvaralaštva za decu i mlade, biće organizovan tokom manifestacije, na otvorenim gradskim prostorima u centru Novog Sada, kao i u Zmajevom muzeju, Matici srpskoj, Galeriji SANU (odeljenje u Novom Sadu) i drugim institucijama kulture.

Povezana vest:  Novi roman nagrađivanog pisca Jovice Aćina - "Polazeći od kraja sveta" u prodaji od 18. septembra