Klavirski duo Vesna i Katarina fotoNagrađivani klavirski duo VESNA ZELENOVIĆ i KATARINA JOVANOVIĆ u Guarneriusu

Koncertni program Centra lepih umetnosti Guarnerius u 2015. godini, će u petak, 16. januara (20h) svojim nastupom otvoriti dve izuzetne mlade pijanistkinje VESNA ZELENOVIĆ i KATARINA JOVANOVIĆ, koje će se publici predstaviti u formi dua.
Mlade umetnice su dobitnice brojnih nagrada, a duo su osnovale 2011. godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde su tada studirale u klasi prof. Dejana Subotića i polagale ispite uvek sa najvišim ocenama.
Iste godine su osvojile publiku svojim sjajnim nastupom na Takmičenju mladih talenata klasične muzike „Nagrada Guarneriusa“, gde su upravo zahvaljujući glasovima publike i osvojile drugo mesto. Od do sada osvojenih priznanja dua, izdvajamo i I nagradu na SIMC-u u Bijeljini, kao i I nagradu na Republičkom takmičenju u Beogradu.
Za koncert u Guarneriusu,Vesna Zelenović i Katarina Jovanović su pripremile veoma interesantan program, sastavljen od kompozicija Belafrontea, Mijoa, Kasele i Sedlara.
Vesna Zelenović je rođena 1989. godine u Bijeljini. Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu 2012. godine, a 2013. godine završava i master studije na istom fakultetu, u klasi prof. Dubravke Jovičić. Trenutno, Vesna je na drugoj godini master studija na odseku za koncertnog izvođača u Lozani, (Švajcarska), u klasa prof. Žana-Fransoa Antoniolija.
Kao solista, učestvovala je na mnogim kursevima i takmičenjima, uz sjajne rezultate. Nekoliko puta je učestvovala na Republičkom takmičenju u Banja Luci i svaki put osvojila I nagradu, osvojila je i II nagradu na takmičenju „Vladimir Đordjević“, kao i mnoge druge.
Prvi solistički koncert je održala u maju 2005. godine, a sarađivala je i sa više kamernih klavirskih dua, takođe uz brojne nagrade.
Katarina Jovanović je rođena 1990. godine u Beogradu. 2012. godine je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti, gde naredne godine završava i master studije, u klasi prof. Ljiljane Vukelje. Broji mnogo solističkih nagrada, od kojih se izdvajaju druga i treća nagrada na Međunarodnom takmičenju u Parizu i dve druge nagrade na Republičkom takmičenju.
Prvi koncert je imala sa orkestrom, u svojoj 10. godini i od tada beleži brojne, zapažene nastupe. Svirala je u mnogim ansamblima, među kojima se najviše izdvajaju klavirska dua, sa kojima postiže mnogo uspeha.

Povezana vest:  Popusti za predstave Narodnog pozorišta