Opereta Vesela udovica 2Direktan prenos živahne operete „Vesela udovica“ iz Metropolitenau bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center
 
Direktan prenos operete „Vesela udovica“, Franca Lehara, zakazan je za subotu, 17. januar u 19 časova u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center.
Brodvejska rediteljka i koreograf Suzan Stroman, dobitnica „Toni“ nagrade za mjuzikle „Crazy for you“, „Contact“ i „The producers“, debituje u Metu u raskošnom izvođenju Leharove živahne operete „Vesela udovica“, izvedene na engleskom jeziku u novom prevodu Džeremija Samsa. Rene Fleming tako na dugu listu od 22 uloge, u okviru Metropolitenovog repertoara, dodaje lik Hane, udovice pariskog milionera. Endru Dejvis će dirigovati postavom, u čijem sastavu su i Nejtan Gan, u ulozi Haninog ljubavnika Danila, Alek Šrader kao mladi plemić Kamij de Rosijon, Tomas Alen kao intrigantni Baron Zeta i brodvejski soprano Keli O’Hara koja debituje u Metu kao Baronova koketna supruga Valensijana.
U nastavku nove kalendarske godine u sezoni direktnih prenosa iz Metropolitena, u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center zaljubljenici u operu će imati priliku da uživaju u Ofenbahovom delu „Hofmanove priče“ 31. januara, dok je zajednički prenos romantične bajke Petra Iljiča Čajkovskog „Jolanta“ i Bartokovog „Dvorca Modrobradog“ zakazan za 14. februar.
Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.200 dinara po predstavi. Kupovinom karata za 4 ili više opera u sezoni 2014/2015 ostvarujete pravo na sniženu cenu karte od 950 dinara.
Više informacija možete naći na sajtu www.cineplexx.rs .
Povezana vest:  Promocija „Jedra nade" Nikole Malovića u Tivtu