Akademija Edukativa u GuarneriusuKoncert hora Akademije Edukativa u Gvarneriusu

Beogradski hor Akademije Edukativa pod dirigentskom palicom Zorice Đergović održaće koncert starogradskih pesama u subotu, 24.januara u Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije Gvarnerius.
Kako je najavio Gvarnerius, posle izuzetno uspešnog koncerta hora Akademije Edukativa krajem decembra, za koji se tražila karta više i prateći želju publike koja je pokazala veliko interesovanje, organizuju novi koncert pod nazivom „Pesme koje su nadživele vreme“.
Na programu koncerta su odabrane najlepše starogradske pesme, po čijim izvođenjima je ovaj hor nevelikog staža od šest godina veoma poznat. Na repertoaru hora su pored starogradskih pesama i ruske romanse, srpske rodoljubive pesme i pesme duhovnog karaktera.
Hor čini petnaestak članica izuzetno lepih glasova i slepi pevač izrazitih vokalnih kvaliteta, Ranko Burić. Svi članovi hora pevaju sa velikom ljubavlju prema srpskom kulturnom blagu, i sa željom da ga učine što prisutnijim na muzičkoj sceni, istaknuto je u najavi.
Do sada je hor Akademije Edukativa ostvario brojne nastupe, a očekuju ih gostovanja u Srpskom kulturnom centru u Parizu, Temišvaru, kao i nastup u Kolarčevoj zadužbini na Svetosimeonovskoj Akademiji.
Specijalni gost koncerta hora u Gvarneriusu biće novinar, pesnik i publicista Miloje Popović, autor poeme „Marš na Drinu“, čije stihove je, na muziku Stanislava Biničkog,napisao pre tačno pola veka, 1964. godine na 50. godišnjicu Cerske bitke,
kao svojevrsnu posvetu srpskim junacima i čuvenom kompozitoru.
Gvarnerius će ove večeri takođe ugostiti i članove Umetničkog centra „Talija“, a publiku očekuju i gosti iznenađenja.

Povezana vest:  Izložba "infoSTANAR" Marije Ćalić u Galeriji DOB