Posle-igre-1Predstava mladih umetnika „Posle igre“ u DOB

Zajednički projekat mladih umetnika „Posle igre“, predstava u režiji Ane Konstantinović biće izvedena sutra uveče u Domu omladine Beograda u sali Amerikana.
U predstavi igraju Katarina Dimitrijević, Željko Maksimović, Nemanja Oliverić, Milica Stefanović. Dramaturg predstave je Ana Đorđević koja će nastupiti i kao muzičar sa Nikolom Jankovićem. Scenograf je Vissnja Vujović, dizajner zvuka Sofija Jovanov a za video rad zadužen je Lazar Radić.
Predstava je nastala kao koprodukcija udruženja „Eho animato“ i DOB uz podrssku Ministarstva kulture i informisanja. Traje 75 minuta a ulaznice su 300 dinara.
Kako je najavio DOB, prvo pitanje koje predstava postavlja je „Are you lonesome tonight?“ (Da li ste usamljeni večeras?) a potom sledi propitivanje tema kao ssto su bliskost, ranjivost, povređivanje, vera i sumnja u ljubav,mogućnost da ljubav i umetnost donesu ono čarobno u nass život.
U predstavi su korissćeni delovi tekstova Žana Anuja, Tenesi Vilijamsa i Vaska Pope kao inspiracija za strukturu i tekst predstave koja je nastala kolektivnom kreacijom iz istraživačkog procesa grupe mladih umetnika.
Početna inspiracija bio je mit o Orfeju i Euridiki ali je tokom rada ovaj mit dekonstruisan i na osnovu tema kojima se on bavi izdvojena je priča o dva ljubavna para, jednom koji se sastaje i drugom koji se rastaje.

Povezana vest:  Publika dirnuta: američki hor u srcu Novog Sada izvodio srpske tradicionalne pesme