ubiti pticu rugalicuNovi roman Harper Li mogao bi da postane i film
„Ubiti pticu rugalicu“ jedna je od retkih filmskih adaptacija koja je voljena isto koliko i roman prema kome je rađena.
Zbog toga je najava Harper Li da će ovog leta objaviti svoju drugu knjigu „So Set the Watchmen“, svojevrsni nastravak romana „Ubiti pticu rugalicu“, Holivud je bio uzbuđen koliko i filmski svet.
Filmska industrija, na kraju krajeva, voli nastavke. A retka je prilika da se pola veka kasnije snimi nastavak ikone američkog filma, piše AP.
Ako Li pristane da proda filmska prava za svoju novu knjigu, može se očekivati da će to biti jedan od najočekivanijih filmova. Naročito jer je Li juče najavila da „Go Set the Watćman“ prati njenu mladu heroinu, Skaut, kao odraslu. Producenti će se žestoko nadmetati za knjigu čak i pre njenog objavljivanja 14. jula.
Ta knjiga, piše američka agencija, mogla bi da privuče neke od velikih holivudskih imena. Opra Vinfri je jednom prilikom priznala da joj je „Ubiti pticu rugalicu“ omiljena knjiga a juče je reagovala rečima: „Ne bih bila srećnija ni da se zovem Skaut“.
Film sa Gregori Pekom i mladim Robertom Duvalom (Bu Redli) redovno je na listama najvećih američkih filmova svih vremena. Osvojio je tri Oskara uključujući i nagradu za Peka i najbolji adaptirani scenario za Hortona Futa. Film je 1995. uvršten u Nacionalni filmski registar a Američki filmski institut je 2003. proglasio Pekovog Atikusa Finča za najvećeg heroja 20. veka,
„Čestitam Harper Li“, saopštio je Duval. „Radujem se knjizi. Film je bio prekretnica u mojoj karijeri i svi smo čekali na drugu knjigu“.
Meri Badam, koja je sa 10 godina bila nominovana za Oskara za ulogu Skaut, posle „Ubiti pticu rugalicu“ je igrala u svega nekoliko filmova i serija. Gotovo 40 godina posle penzionisanja, zaigrala je u drami „Out Very Own“ 2005. Juče nije bila dostupna za komentar.
„Ubiti pticu rugalicu“ u Srbiji je svojevremno objavio Plato.
Povezana vest:  Počele probe predstave Zagreb Beograd via Sarajevo