41 Laguna Top Serbian Brands 2014Laguna dobitnik priznanja Top Serbian brand
 
Izdavačka kuća Laguna, najveći izdavač u zemlji i regionu, dobitnik je prestižnog priznanja „Top Serbian brands“ za 2014. godinu u kategoriji „Korporativni brend – izdavaštvo“.
Ovo prestižno priznanje se dodeljuje u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i agencijom SIEPA (agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije), a na osnovu glasova građana Srbije.
Izdavačka kuća Laguna osnovana je aprila 1998. godine. Od skromnih početaka sa nekoliko objavljenih naslova za godinu dana došli smo do produkcije od preko tri stotine objavljenih naslova godišnje te s pravom možemo reći da smo jedna od najvećih izdavačkih kuća ne samo u zemlji već i u čitavom regionu.
Prvi zadatak koji smo sebi postavili od osnivanja bio je da na pravi način predstavimo domaćoj javnosti jednog od najpopularnijih svetskih pisaca Terija Pračeta. Za sedamnaest godina objavili smo veliki broj značajnih i uticajnih stranih i domaćih pisaca. Trejsi Ševalije, čiji smo izdavač za Srbiju od objavljivanja „Devojke sa bisernom minđušom“i dalje je jedna od najpopularnijih i najprodavanijih pisaca u našoj zemlji. Pored nje veliki uspeh kod domaće publike ostvarili su i Saramago, Mo Jen, Toni Parsons, Haled Hoseini, Vilijem Pol Jang, Mario Vargas Ljosa, Paulo Koeljo, Anita Dajamant, Sofi Kinsela, Amin Maluf, Tarik Ali, K. S. Luis i mnogi, mnogi drugi. Pokrenuli smo i ediciju „Meridijan“ u kojoj objavljujemo najznačajnije savremene domaće autore. U ovoj ediciji našla su se neka od najvećih imena savremene srpske književnosti: ovogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade Filip David, Igor Marojević, Ljubica Arsić, Nikola Malović, Dejan Stojiljković, Dušan Veličković, Marko Vidojković, Aleksandar Ilić, ali i imena za koja smatramo da će tek dati pravi doprinos domaćoj književnosti.
Izdavačke kuća Laguna je od strane šire javnosti prepoznata zahvaljući visokim standardima koje smo postavili na početku i od kojih ne odustajemo, jer čitaoci naših knjiga zaslužuju samo najbolje – kako u pogledu književnog kvaliteta tako i kada je reč o opremi knjige. Uprkos najvećim standardima koje smo poštovali, cene naših izdanja uvek su bile među najnižim u knjižarama. Poštujući svoj zamašni izdavački plan za naredni period, Laguna će i nadalje uspostavljati nove standarde u izdavaštvu izlazeći u susret potrebama, zahtevima i očekivanjima svojih čitalaca.
Povezana vest:  Dodelom nagrada završeno 6. Bijenale umetničkog dečjeg izraza u Pančevu