AFORCEMarvelov novi strip: Osvetnice
 
Dame vode glavnu reč u jednom od novih stripova kompanije Marvel Comics koja time želi da poveća popularnost ovog žanra među ženskom čitalačkom publikom.
Serijal, koji će se zvati „A-Force“, a čiju okosnicu čini grupa Osvetnica, delo je dveju strip-autorki, Margret K. Benet i Vilou Vilson.
Vilson, najpoznatija po avanturama o muslimanskoj superjunakinji „Ms Marvel“, koja se prvi put pojavila 2013, kaže da su žene u stripu retko u fokusu i da uglavnom imaju ulogu devojke glavnog junaka ili lepotice koju treba spasiti.
Novi strip će to promeniti, tvrdi ona.
„A-Force“ će izaći u maju, a u njemu će se naći poznate junakinje kao što su She-Hulk, Dažler, Storm i Medusa, ali i neke nove heroine poput kosmičke moćnice Singularity.
Premda su kupci stripova i dalje mahom muškarci, nove generacije ljubitelja ovog žanra sve više imaju sluha za priče ispričane iz drugih perspektiva, navodi Vilson, prenosi AP.
-Ranije ste imali timove u kojima su bili sve sami muškarci i eventualno po neka žena. To se smatralo uobičajenim, ali obrnuto je bilo nezamislivo. Sada je došao trenutak kada možemo da tako nešto dovedemo u pitanje – zaključila je Vilson.
Povezana vest:  Dan Vilijama Barouza u Domu omladine