JolantaOpere „JOLANTA“ i „DVORAC MODROBRADOG“ uživo iz Metropolitena  u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center

Direktan prenos lirske bajke  „Jolanta“, Petra Iljiča Čajkovskog, koja se izvodi u duplom programu sa Bartokovom operom „Dvorac Modrobradog“, zakazan je za subotu, 14. februar u 18.30 časova u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center.

Marius Trelinski, umetnički direktor varšavske poljske Nacionalne Opere,  debituje u  Metropolitenu sa dve najređe izvođene opere:  romantičnom bajkom „Jolanta“ Petra Iljiča Čajkovskog o psihološkom buđenju slepe princeze i Bartokovim uznemirujućim „Dvorcem Modrobradog“, u kojem Džudit mora da otvori sedam zaključanih vrata da bi otkrila  muževljevu najmračniju tajnu. Valeri Gergiev diriguje ovim duplim programom, dok Ana Netrebko glumi naslovnu ulogu u Jolanti, sa Pjotrom Bečalom i Aleksejem Markovim koji se kao dva rivala, bore za njenu ljubav. Nađa Mihael igra glavnu ulogu Džudit u operi „Dvorac Modrobradog“, sa Mihailom Petrenko kao njenim misterioznim i pretećim suprugom.

Povezana vest:  Nove decije pozorišne predstave u okviru projekta Cul-Tour

Do kraja sezone direktnih prenosa iz Metropolitena, u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center zaljubljenike u operu očekuje Met-ova premijera  Rosinijeve „Gospe sa jezera“ zakazana za 14. mart, dok je za 25. april zakazan dupli program u novoj produkciji, opere „Kavalerija Rustikana“ i „Pajaci“ .

Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.200 dinara po predstavi.

Povezana vest:  Maštovita ilustrovana knjiga za decu "Singi Lumba i Kockasta planeta" Slavimira Stojanovića Futra u prodaji od 13. oktobra