William LeGoullonIzložba fotografija umetnika iz Feniksa i Beograda

Izložba „Convergence / PHX – BG“ na kojoj će se predstaviti umetnici iz Beograda i Feniksa biće pred domaćom publikom od sutra u Galeriji Doma kulture Studentski grad.
Postavku je kustoskinja Maida Gruden osmislila tokom svog boravka u Feniksu u okviru međunarodnog rezidencijalnog programa Umetničkog muzeja Državnog univerziteta u Arizoni (ASU Art Museum).
Tokom petonedeljnog boravka u oktobru i novembru prošle godine, Gruden inače urednik likovnog programa DKSG i CEC ArtsLink stipendista za 2014. godinu, imala je priliku da se upozna sa velikim brojem lokalnih umetnika i studenata, da stekne uvid u njihov rad i umetničke prakse.
Taj kratak, ali plodonosan boravak pružio joj je mogućnost da organizuje izložbu baziranu na interakcijama sa fotografima iz Feniksa i dosadašnjoj saradnji sa fotografima iz Beograda. Izložba je održana u Combine Studios Gallery u Downtown Feniksu tokom novembra i decembra 2014. godine.
Beogradska publika ima priliku da pogleda izložbu „Convergence / PHX – BG“ sa proširenim izborom umetnika i predstavlja presek generacija od 20 do 40 godina.
Tom prilikom predstaviće se autori: Aleksandrija Ajduković, Nidaa Aboulhosn, Dana Buhl, Edgar Cardenas, Sean Deckert, William LeGoullon, Mićael Lundgren, Goran Micevski, Ivan Petrović, Stefana Savić, Nina Todorović, Mihailo Vasiljević, Ryan Parra i Claire A. Warden.
Naziv postavke ukazuje posmatraču na sličnosti, ali i razlike koje obogaćuju i intrigiraju lokalne perspektive. Namera te konvergencije je kreiranje prostora za lični susret i dijalog umetnika iz Beograda i Feniksa u budućnosti.
Izložba će trajati do 28. februara.

Povezana vest:  „Tamo daleko" – u prodaji novi roman Vuka Draškovića