ferguson Moja-autobiografijaSrpsko izdanje autobiografije Aleksa Fergusona
 
Srpsko izdanje knjige „Moja autobiografija“ Aleksa Fergusona, čuvenog trenera Mančester junajteda, u izdanju „Albion Books-a“ predstavljeno je danas u Beogradu.
Prevodilac i urednik izdanja Dušan Mihajilović smatra da knjiga, iako govori o treneru jednog od najboljih klubova nije knjiga o fudbalu, već o liderstvu, vizionarstvu, psihologiji, medjuljudskim odnosima i donošenju teških odluka.
On je na konferenciji za novinare rekao da se knjiga može posmatrati i kao svojevrstan priručnik iz menadžmenta i upravljanja ljudskim resursima, ukazavši da je Ferguson gostujući predavač u Harvardskoj poslovnoj školi.
Autobiografija Fergusona je doprinos teoriji menadžmenta, ali i dokument o prelomnoj epohi u modernom fudbalu, kada Liga šampiona postaje globalni fenomen, naveo je Mihajilović.
Aleks Ferguson, čiji je moto „Ja sam uvek u pravu“, svojevremeno je predstavljajući svoju autobiografiju rekao da je to „knjiga o fudbalu, a ne samo tornado vesti“.
Njegova biografija je tokom prve nedelje od izlaska iz štampe prodata u više od 115.000 primeraka.
Knjiga govori o tome kako je tokom svoje karijere u Mančester junajtedu, duge 26 godina, Ferguson je ovaj klub pretvorio u svetski poznat brend, koji je za to vreme osvojio 13 titula, dve Lige šampiona, kup kupova, dve titule svetskog prvaka…
Ferguson govori i o svom odnosu sa Roj Kinom, Rafom Benitezom, Arsenom Vengerom, sudijama i medijima.
Povezana vest:  Treća serija koncerata – FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU, koncert za Bajinu Baštu