umoran-od-zivota-i-smrti-korice„Umoran od života i smrti“ na popustu
 
Uskoro će biti održana prva tribina Laguninog književnog kluba. Da bismo se što bolje pripremili za razgovor o spisateljskom radu kineskog nobelovca Mo Jena i njegovom romanu „Umoran od života i smrti“, obezbedili smo popust od 30% na ovu knjigu. Popust će trajati do 6. marta, kada ćemo održati prvu tribinu Laguninog književnog kluba. Knjigu po sniženoj ceni možete kupiti u svim knjižarama Delfi i Laguninom klubu čitalaca u Resavskoj 33, s tim što ne važe ostali popusti.
Roman „Umoran od života i smrti“ je možda najkontemplativnije Mo Jenovo delo. Inspirisan je budističkim shvatanjem da „umor od života i smrti (tj. od stalnog reinkarnisanja) nastaje zbog preteranih želja“. Mo Jen je ovaj obiman roman napisao za svega četrdeset tri dana, i to četkicom na tradicionalnom kineskom papiru.
Na tribini koja će se održati u petak, 6. marta u 18 sati u Delfi Caféu, biće reči o stvaralaštvu ovog pisca, književnom kontekstu u kojem piše, ali i o bliskosti sa komunističkim režimom Kine. Posebno ćemo se posvetiti romanu „Umoran od života i smrti“, njegovoj tematici, stilu i načinu na koji je predstavljen čovek.
Očekujemo vas na tribini kako bismo zajedno stvorili Lagunin književni klub!
Povezana vest:  Veliko interesovanje za koncert decenije Stefan-Stefanovski