BIZARNOPET NAGRADA ZA PREDSTAVU „BIZARNO“ NA FESTIVALU PRAIZVEDBI U ALEKSINCU

Na Festivalu praizvedbi u Aleksincu, održanom od 17. do 21. februara, predstava „Bizarno, po tekstu Željka Hubača i u režiji Snežane Trišić, osvojila je pet priznanja – četiri stručnog žirija i jednu nagradu publike.
Jednoglasnom odlukom žirija kojim je predsedavao teatrolog Milivoje Mlađenović, a članovi su bili glumac Tomislav Trifunović i prevodilac Zoran Šakotić, odlučeno je da Željku Hubaču pripadne nagrada za najbolji dramski tekst, Igor Đorđević je proglašen za najboljeg glumca festivala, Suzana Lukić je dobila Specijalnu nagradu, a Snežana Trišić nagradu za najbolju režiju.
Prema glasovima publike, „Bizarno“ je proglašeno za najbolju predstavu festivala koji je 1992. godine u Paraćinu osnovao ugledni srpski pisac i kritičar Slobodan Selenić.
Na ovoj manifestaciji, koja se poslednje četiri godine održava u Aleksincu, osim drame „Bizarno“, učestvovale su i predstave „Slavna Florens“ (Atelje 212, Beograd), „Zeleni zraci“ (Knjaževsko-srpski teatar, Kragujevac), „Opstinsko dete“ (Pozorište „Bora Stanković“, Vranje) i „Tektonika osećanja“ (Šabačko pozorište).
Predstava „Bizarno“, koju je Narodno pozorište u Beogradu uradilo u koprodukciji sa Šabačkim pozorištem, premijerno je izvedena 1. oktobra 2013. godine u Šapcu i 12. oktobra na Sceni „Raša Plaović“.
U ovoj crnohumornoj predstavi o traumatizovanom društvu i pojedincima koji se leče kroz agresiju, destrukciju i samodestrukciju, igraju Igor Đorđević (Martin, Riči, Dejan), Nikola Vujović (Điđa, Saša, Gaga), Miloš Đorđević (Voja, Milan, Biksa), Sonja Milojević (Katarina, Majda, Svetlana) i Suzana Lukić (Mina, Ksenija, Iva).
Dramaturg je Spasoje Ž. Milovanović, scenografiju je uradio Darko Nedeljković, kostime Marina Medenica, a muziku Srđan Marković.

Povezana vest:  Nastavak "Bisera iz upravničkih fioka" u Parobrodu