fajront u sarajevu korice-POSEBNO-IZDANJEOd 26. februara u prodaji dopunjeno izdanje knjige koja vas je osvojila – „Fajront u Sarajevu“
Od četvrtka, 26. februara, u prodaji će se naći posebno, dopunjeno izdanje knjige „Fajront u Sarajevu“ dr Neleta Karajlića.
Ovo izdanje sadrži bonus materijal i pogovor autora. „Fajront u Sarajevu“ je priča o nadrealnom čoveku u previše realnom svetu, hronika jedne zemlje, njene muzike i njene surovo prekinute mladosti.
„Fajront u Sarajevu“ je teško, pomalo bolno, svakako setno prebiranje po uspomenama jednog od Sarajlija koji su taj grad u Titovoj Jugoslaviji učinili posebnim. Novi primitivizam je Sarajevo izbacio iz zglobne čašice, učinio ga drugačijim, dao mu oreol avangarde, a najveća zvezda tog pokreta bio je dr Nele Karajlić.
Ovo je njegova priča, iskrena, duhovita, priča bez koje predratno Sarajevo – grad raje i papaka – nije moguće razumeti do kraja. U tom kazivanju Nele je sanjar o sunčanoj strani ulice, naivac, žrtva, vizija koja hoda, nepresušni izvor ideja, hrpa straha. Unutar korica „Fajronta u Sarajevu“ saznaćete neke od detalja neophodnih da u potpunosti shvatite ko su bili, ili ko su danas, Sarajlije bez čijih imena, stvaralaštva i karijera Sarajevo ne bi pamtili ni po čemu drugom do po Sarajevskom atentatu.
Od četvrtka, 26. februara, u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, kao i na sajtovima www.delfi.rs i www.laguna.rs u prodaji će se naći dopunjeno izdanje knjige koju ćete ostaviti unucima.
Povezana vest:  Održana završna prezentacija projekta „O zlikovcima, tuđinima i superherojima. O drugim pričama” u Centru za kulturnu dekontaminaciju