Kristali Rosa vodeOSEĆANJA U KRISTALIMA VODE – PRVI PUT U BEOGRADU POSLE NJUJORKA, LONDONA I TOKIJA

Povodom dobijanja Zlatnog sertifikata Evropske agencije za upravljanje i zaštitu voda (European Water Stewardship) pod pokroviteljstvom Rosa vode otvorena je izložba kristala vode japanskog naučnika Masaru Emota u kojima se reflektuju ljudska osećanja poput ljubavi i mržnje.
Rosa voda i fabrika Vlasinka su prve u Srbiji dobile Zlatni EWS sertifikat kao oznaku kvaliteta i poštovanja standarda u oblasti odgovornog upravljanja prirodnim resursima i zaštite životne sredine. Prestižno priznanje rezultat je brojnih inicijativa i napora koje je Rosa prethodnih godina uložila u brojne projekte usmerene na odgovorno korišćenje resursa i očuvanje prirode.
»Ponosni smo na to što smo prvi u zemlji dobili ovako značajno evropsko priznanje za kvalitet i eko standarde. Zlatni EWS sertifikat za nas predstavlja veliki podsticaj da u narednom periodu sa još većom posvećenošću nastavimo da primenjujemo i promovišemo odgovorno ponašanje prema prirodi i njenim resursima. Želimo da motivišemo i druge da krenu u istom smeru, a svoje potrošače još jednom podsetimo da prilikom flaširanja Rose ne vršimo bilo kakav negativan uticaj na okolinu«, rekao je Ramon Vajdinger, generalni direktor Coca-Cola Hellenic Srbija.
Tomas Vereijken, direktor Evropskog partnerstva za vode (European Water Partnership) pod čijim pokroviteljstvom se vrši sertifikacija ističe da je Zlatni EWS sertifikat još jedan dokaz dugoročne strategije Rosa vode kada je u pitanju održivost izvora vode u budućnosti. „Dobijanjem Zlatnog EWS sertifikata Rosa voda i fabrika Vlasinka potvrdili su da su lider u oblasti upravljanja prirodnim resursima, posebno vodom i ekološke zaštite u svojoj zajednici. Ovo priznanje pokazuje da kompanija koristi inovativnu i naprednu tehnologiju pri korišćenju vode na samim izvorima, te da se Rosa voda flašira u skladu sa nacionalnim i međunarodnim zakonima“, naveo je Vereijken.
Pored 25 eksponata, postavka sadrži i unikatnu fotografiju kristala Rosa vode specijalno napravljenu na osnovu eksperimenata japanskih naučnika Fondacije Dr Emoto. Doktor Emoto začetnik je teorije po kojoj ljudska svest i osećanja utiču i menjaju molekularnu strukturu vode. Prema toj teoriji voda reaguje na ljudske reči i misli formirajući uvek drugačije kristale. Dr Emoto dokumentovao je izgled samih kristala kako za pozitivne tako i za negativne emocije, te posebnom metodom fotografije ovekovečio fascinantne oblike kristala koji reflektuju osećanja od ljubavi do mržnje. Izložba je otvorena do 18. marta 2015. u galeriji G12 HUB u Karađorđevoj 59.

Povezana vest:  Nebojši Milovanoviću nagrada za najbolju monodramu