gospa sa jezera

Direktni prenos opere „Gospa sa jezera“ prvi put u Srbiji samo u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center

Direktan prenos Rosinijeve opere „Gospa sa jezera“, Metropolitenove premijere koja će biti prvi put prikazana u našoj zemlji, zakazan je za subotu, 14. mart u 18 časova u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center.
Džojs DiDonato i Huan Dijego Flores tumače glavne uloge u bel-canto operi „Gospa sa jezera“ i po prvi put nastupaju u Metropolitenu u sezoni 2014-2015. DiDonato igra naslovnu ulogu Elene, mlade žene koju progone dva muškarca, sa Floresom u petom prenosu uživo u visokoj rezoluciji tumači bel-canto rolu Đakoma, blagonaklonog kralja Škotske. Michaele Marioti diriguje, a škotski režiser Pol Kuran debituje. Koprodukcija je rađena sa Santa Fe Operom, gde je premijera bila 2013. godine. Postava takođe uključuje Danijel Barčelona u vodećoj ulozi Malkoma, dok su Džon Osborn kao Rodrigo i Oren Gradus kao Daglas.
Za kraj sezone direktnih prenosa iz Metropolitena, u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center zaljubljenici u opere će imati priliku da uživaju u najpopularnijem operskom duplom programu „Kavalerija Rustikana“ i „Pajaci“, rađenom u novoj produkciji.
Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.200 dinara po predstavi.

Povezana vest:  Noć knjige: Najtraženiji Rajli, Handke, Aleksić...

Više informacija možete naći na sajtu www.cineplexx.rs .