Birad Radzaram Jadznik na prezentacijiGandijeva poruka u Beogradu: Budite promena
 
Interaktivna prezentacija Birada Radžarama Jadžnika posvećena Mahatmi Gandiju, jednom od najplemenitijih lidera u istoriji čovečanstva, održana je sinoć u velikoj dvorani centra Sava u organizaciji ambasade Indije u Srbiji.
Projekcijom kratkih filmova, predstavljenim Sećanjima o Gandiju nekih od najmoćnijih svetskih državnika i uticajnih ličnosti današnjice, kao i razmenom iskustava, ovaj multimedijalni događaj pokazao je koliko je nasleđe Gandijeve misli prisutno i aktuelno i danas u savremenom svetu.
„Svet je odavno prepoznao Gandijevu misao i nastavlja da je otkriva i u 21.veku. Primeri oličenja Gandijeve misli danas, jesu pokreti za ljudska prava ili oni koji rade na iskorenjivanju siromaštva širom sveta“, kaže G. Birad Radžaram Jadžnik, predavač, autor i kustos, jedan od najeminentnijih stručnjaka Gandijevog nasleđa u svetu. „Gandi je imao sve kvalitete građanina sveta. Građanin sveta današnjice koristi svoju savest kao barometar za dobro i loše, svoju istrajnost kao sposobnost da ostane na putu ostvarenja svog sna kao da mu život od toga zavisi i hrabro hoda putem integriteta. Gandijev put mira, istine i nenasilja danas znači voditi život kao građanin sveta.“
Beogradska publika je sinoć, nakon publika u Londonu, Johanesburgu, Njujorku, Harvard Model UN i muzeju umetnosti Metropoliten, imala jedinstvenu priliku da se putem interaktivnog medijalnog iskustva uključi u globalnu konverzaciju o vrednostima Mahatme Gandi i njegovom putu mira, istine i nenasilja.
Pored brojnih zainteresovanih sugrađana, događaju su prisustvovali Njena Ekselencija Ambasadorka Indije u Srbiji, Gospođa Narinder Chauhan kao i mnogi uvaženi zvaničnici i gosti
Povezana vest:  Krokodil dovodi Irvina Velša i Hanifa Kurejšija u Beograd