Stripom kroz veliki rat - Linije frontaPRATEĆI PROGRAM PRVOG SAVAMALA BOOK FESTA
 
Od 22. do 28. marta, u Mikser House-u (Karađorđeva 46), održaće se prvi Savamala Book fest, u organizaciji Mikser House-a, City Magazina i MakArt Distribucije, a podržan od strane Erste Banke. Tokom sedam dana trajanja festivala publika će imati priliku da na drugačiji i nov način iskusi kulturu čitanja i knjige, a prvi savamalski festival knjige, svečano će otvoriti ovogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade, Filip David.
Prvog dana festivala u 19 časova, Filip David, Biljana Srbljanović i Vladimir D. Janković, vodiće razgovor o intrigantnom romanu Mišela Uelbeka „Pokoravanje“, dok će se u 20 časova održati predstvljanje knjiga izdavačke kuće LOM, „Venerini i ostali bregovi“ i „Sabrina“. Narednog dana će se u 12 časova odviti dečija čitalačka radionica posvećena knjizi „Baka gangster“, dok je večernji program rezervisan za razgovor sa Bojanom Babićem „Da probate nešto ilegalno“ u 19 časova i „O knjigama na million načina: o biblioterapiji, Book klubu i izdavaštvu“ u 20 časova.
Treći dan festivala, 24. mart, rezervisan je za promociju knjiga „Da li ste vi žaba“ (12 časova), izdavačke kuće Odiseja, „U susret beogradskom čitaču“ (19 časova) i razgovor povodom knjige „Destinacija kao brend / Uzbudljivi gradovi“ izdavačke kuće Clio o kojoj će govoriti Milena Dragićević Šešić, Petar Peca Popović i Goran Tomka (20 časova).  Vladimir Arsenijević, Ana Pejović i Mariane Jungmajer će 25. marta u 19 časova predstaviti festival „Krokodil“ dok će sat vremena kasnije Obrad Savić i Jovan Cekić predstaviti nova izdanja FMK-a.
Četvrtak će biti u znaku stripa, kada će Boris Stanić i izdavačka kuća Komiko upoznati posetioce sa biografijama u stripu (18 časova), System Comics će prezentovati album „Linije fronta“ izdat povodom obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata (19 časova), a Darkwood izdavaštvo će u 20 časova razgovarati o popularizaciji stripova kroz masovne medije.  U petak, 27. marta, u 19 časova, Mikal Hem, Vojislav Lalić, Sofija Vuković vodiće razgovor o knjizi „Želite li da postanete diktator (priručnik)“, dok će u 20 časova knjige potpisivati Jelena Lengold.
Prvi Savamala Book fest biće otvoren za posetioce od 22. do 28. marta, od 12 do 22 časa, odnosno od 10 do 22 časa u subotu, jednodnevna ulaznica je 100 dinara, dok je komplet ulaznica za sve dane festivala 350 dinara.
Povezana vest:  Predstava: "STENA I KOTUR" u sredu, 07. novembar 2012. u 20:00m DOB//Amerikana