Biljana Srbljanovic i Filip David FOTO Luka TrajkovicFILIP DAVID OTVORIO PRVI SAVAMALA BOOK FEST
 
U nedelju, 22. marta, počeo je prvi savamalski festival knjige. Savamala Book Fest otvorio je književnik Filip David, dobitnik NIN-ove nagrade za 2014, a ceremoniju je upotpunio i nastup sastava „Horkestar“.
U perpunom Mikser House-u, u nedelju je i zvanično počeo festival koji će tokom šest dana brižljivo kreiranog programa približiti publici kulture čitanja i knjige, dok će gotovo 60 izdavača predstaviti svoja izdanja, uz 20 posto popusta na nove naslove.
„Imam utisak da se čitaoci vraćaju knjizi, jer u knjigama traže ono što ne mogu da nađu u svakodnevnom životu. Siguran sam da će knjiga nadvladati u ovim mračnim vremenima“, rekao je Filip David na otvaranju festival, dodavši da se uvek oseća počastvovano kada je okružen knjigama i ljubiteljima knjiga.
Veče se nastavilo tribinom i razgovorom o romanu „Pokoravanje“ Mišela Uelbeka koji su vodili Filip David i Biljana Srbljanović i moderirao Ivan Bevc, a prvi dan festivala završio se predstavljanjem knjiga „Venerini i ostali bregovi“ i „Sabrina“ izdavačke kuće LOM.
Drugo dan Savamala Book Festa, 23. mart obeležiće dečija čitalačka radionica i predstavljanje knjige „Baka gangster“ u 12 časova, dok je večernji program rezervisan za razgovor sa Bojanom Babićem „Da probate nešto ilegalno“ u 19 časova i „O knjigama na million načina: o biblioterapiji, Book klubu i izdavaštvu“ u 20 časova.
Prvi Savamala Book fest otvoren je za posetioce od 22. do 28. marta, od 12 do 22 časa, odnosno od 10 do 22 časa u subotu, jednodnevna ulaznica je 100 dinara, dok je komplet ulaznica za sve dane festivala 350 dinara.
Povezana vest:  Magija, napete scene i likovi koje ćete dugo pamtiti: Obećanje krvi