sajam sarajevoLaguna na 27. Međunarodnom sajmu knjiga u Sarajevu
 
Od davne 1988. godine Sarajevo svakog aprila postaje glavna destinacija pisaca i izdavačkih kuća iz BiH i regiona.
U Sarajevu se od 22. do 27. aprila održava 27. Međunarodni sajam knjiga na kojem će već tradicionalno učestvovati i izdavačka kuća Laguna kao vodeći izdavač iz Srbije. Laguna će svoj bogat izdavački program predstaviti na jednom od najvećih štandova rezervisanih za izdavače iz regiona. Oko 1.000 naslova u izdanju Lagune naći će se na Sajmu knjiga u Sarajevu, uključujući i knjige za decu, nagrađivane pisce, domaće pisce.
Laguna svojim čitaocima sa zadovoljstvom predstavlja i svetske bestselere: „Orhanovo nasleđe“ Alin Ohanesjan, „Emocionalni vampiri“ Alberta Dž. Bernstina „Preljuba“ Paula Koelja, „Svetlo u prozoru“ Lusinde Rajli i mnoge druge naslove koji su u vrhu svetskih top-lista.
Pored kvalitetne ponude Laguna je pripremila i popust od 15 odsto na svaku kupljenu knjigu kao i dodatnih 10 odsto popusta na 3 ili više knjiga. Ovog puta, važiće i članski popusti.
I ove godine, u okviru Sajma, 23. aprila biće obeležen svetski dan knjige i autorskih prava.
Jedan od najposećenijih kulturnih događaja u regiji se s pravom smatra praznikom književnosti u Sarajevu.
O uspehu Sajma, koji od 2002. godine zajedno organizuju KSC Skenderija, izdavačka kuća Šahinpašić i Udruženje izdavača i knjižara BiH, govore sve impresivniji brojevi – na Sajmu svake godine izlaže preko 200 izlagača, nudi se preko 150.000 naslova, održi se oko 100 promocija, a poseti ga više od 50.000 ljudi.
Centralni deo Sajma je Bosanska kuća, mesto gde se odvijaju promocije dela domaćih književnika, te susreti pisaca, izdavača i publike.
Povezana vest:  Novi ljubavni romani Vulkan izdavaštva - U tuđim cipelama, Prosidba i Ljubav mog života