dejan jankovicPijanista Dejan Janković u ciklusu najboljih studenata FMU

Mladi pijanista Dejan Janković nastupiće u subotu, 30. maja u Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije „Gvarnerius’ u okviru ciklusa koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti.
Ovog vikenda Gvarnerius će u ciklusu posvećenom promociji najboljih studenata FMU u Beogradu ugostiti jednog od najnagrađivanijih mladih pijanista, Jankovića koji beleži uspehe na domaćim i međunarodnim takmičenjima, uz zapažene koncertne nastupe u regionu.
Kako je istaknuto u najavi Gvarneriusa, Janković do sada nije nastupao u Gvarneriusu i za svoj premijerni susret sa publikom pripremio je program na kojem su atraktivne kompozicije Lista i Šuberta, a kao Banjalučanin, izvešće i kompoziciju Vlada Miloševića, čuvenog banjalučkog autora.
Janković (26) je rođen u Mostaru. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Banja Luci, u klasi Nevene Popović, dok master studije završava na FMU u klasi iste profesorke, sa prosečnom ocenom 10. Trenutno je student druge godine doktorskih studija.
Do sada je osvojio više prvih i specijalnih nagrada na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, od kojih se izdvajaju nagrade na Međunarodnom takmičenju mladih talenata u Val Tidoneu (Italija), Evropskom muzičkom takmičenju u Torinu, pijanističkom konkursu Frederik Šopen u Rimu.

Povezana vest:  "Čovek bez osobina" Roberta Muzila u prodaji od 30. novembra