AF2015 01Afro festival 2015 od 12. do 14. juna u MAU

Afro festival 2015 biće održan od 12. do 14. juna u beogradskom Muzeju afričke umetnosti i organizatori najavljuju izložbe i predavanja, muzičke i likovne radionice, koncerti, kao i javna vođenja kroz stalnu postavku i tematsku izložbu.
Prvi dan Afro festivala rezervisan je za ekskluzivne i ekperimentalne programe Muzeja.
Događaj večeri ove godine je ambiciozno muzičko-scensko izvođenje „Bolnica bezgressno začetih“, inspirisano stihovima velikog pesnika Artura Remboa i njegovim „afričkim“ iskustvom, u režiji filmskog režisera Aleksandra Maričića.
Drugog dana Festivala, Lorens Kiru (Kenija/Hrvatska) će govoriti na temu „Tradicionalno pozorisste u Africi“, a istog dana će se održati i promocija knjige „Bantustan? svetskih putnika Lazara Passćanovića, Urossa Krčadinca i Marka Đedovića.
Poslednji dan – Durbar: festival festivala, i ove godine je rezervisan za predstavljanje afričkih ambasada u Beogradu kroz umetnosti, zanate i specijalitete.
Događaj dana i čitavog festivala biće, navode iz muzeja,i koncert Igora Vincea i njegovog Drums, Brass & Keys benda.
Tokom festivala biće organizovane i dečje radionice, studentska vođenja, razgovori, muzički programi, afrički bazar, oslikavanje fasade Muzeja…

Povezana vest:  „488 pravila za život“ autorke Kiti Flanagan u prodaji