Reli pisacaPisci voze trku automobilima – ludo, bezbedno i brzo!

U susret manifestaciji Noć knjige održaće se zanimljiv Reli pisaca. U subotu, 6. juna, u organizaciji izdavačke kuće Laguna i Vrele Gume Media, od 18 časova družiće se pisci sa novinarima.
Pisci će imati jedinstvenu priliku da pokažu i kakvi su vozači. Lagunini autori Jelica Greganović, Simonida Milojković, Mina Aleksić, Dušan Nedeljković i Marko Vidojković voziće automobile kompanije Citroën. Ispunjavanjem zadataka pisci će pokazati svoju spretnost, ali proveriti i poznavanje i poštovanje saobraćajnih propisa u uslovima gradske vožnje.
Start Relija zakazan je u 18 sati ispred knjižare Delfi SKC, a trka je zamišljena tako da pet ekipa, svaka predvođena jednim piscem, obiđe knjižare Delfi u Zemunu, na Terazijama, kod Vuka i stigne do cilja koji predstavlja prostor ispred knjižare Delfi SKC. Svaki pisac ima zadatak da potpiše pet primeraka svog novog romana, da nađe poštovaoca svoje proze sa kojim će se fotografisati, a kao potvrdu da je zadatak u knjižari uspešno izvršen, dobiće sertifikat.
U svakoj ekipi naći će se i novinari koji će ispratiti sva dešavanja u toku vožnje.
Po završetku Relija pisaca, proglasićemo pobednike, a za najbrže i najpažljivije vozače pripremili smo zanimljive nagrade.

Povezana vest:  Na konfereciji za novinare predstavljena izložba Nove tendencije ’60