Metropoliten na bisMETROPOLITEN NA BIS U BIOSKOPU CINEPLEXX UŠĆE SHOPPING CENTER

Tokom letnjih meseci ljubitelji opere će imati priliku da uživaju u specijalnom programu Metropoliten na bis u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center. Svake srede, sa početkom u 19 časova, u periodu od 15. jula do 5. avgusta posetioci bioskopa će moći da pogledaju četiri najzapaženija naslova odigrana u prethodnim sezonama Metropoliten opere.
Čast da otvori letnju sezonu alternativnog sadržaja u bioskopu Cineplexx ima opera „Travijata“, italijanskog kompozitora Đuzepea Verdija, koja se nalazi u samom vrhu liste opera koje broje najviše izvođenja, a pisana je prema drami „Dama s kamelijama“. Prikazivanje opere „Kći puka“ Gaetana Donicetija, koja ima za cilj da na scenu donese emocije, a ne bitke zakazano je za 22. jul. Opera se bavi zapletom iz doba napoleonskih pohoda, a Doniceti je uspeo da ovaj „vojnički kontekst“ prevede u jednu od svojih najlepših partitura koja predstavlja vrhunac belkantno umetnosti. Već sledeće srede, biće prikazan debitantski nastup Suzan Stroman u Metropolitenu koji je raskošnim izvođenjem Leharove živahne operete „Vesela udovica“ naišao je na pozitivne reakcije kako svetske, tako i beogradske publike u bioskopu Cineplexx početkom godine. Za kraj letnjeg programa, kao jedna od najpoznatijih svetskih opera Verdijeva „Aida“, grandioznom produkcijom i spektakularnim masovnim scenama vratiće posetioce u period drevnog Egipta i preneti im jednu od najlepših srceparajućih ljubavnih priča.
Karte za ove prenose su dostupne na blagajnama bioskopa Cineplexx UŠĆE Shopping Center po ceni od 1.200 dinara po predstavi. Kupovinom ulaznica za celu letnju sezonu i sva četiri izvođenja, ostvarujete pravo na sniženu cenu karte u iznosu od 950 dinara po operi.

Povezana vest:  Predstava "Žaba" 28. februara u Mikser hausu

Više informacija može se naći na www.cineplexx.rs.