lokica_promocijaLokica javnim vežbama promovisala novu knjigu „Pametno telo“

 

 

Čuveni koreograf, džez-dens pedagog i trener u baletsko-rekreativnom studiju Lokica Stefanović promovisala je u četvrtak, 27. Maja novu knjigu „Pametno telo“ u izdanju „Lagune“, besplatnim javnim časom telesnih vežbi na platou ispred Studentskog kulturnog centra Beograda.

Osnivačica plesne grupe „Lokice“, koje se slavu stekle sedamdesetih godina nastupima sa pop pevačem Zdravkom Čolićem, Stefanovićeva je sa nekoliko desetina uglavnom starijih Beograđanki za pola časa prošla kroz nekoliko jednostavnih lekcija iz knjige „Pametno telo – vežbe za svakoga od pet do 95 godina“.

Povezana vest:  Održana komemoracija književniku Davidu Albahariju

-Htela sam da napišem priručnik za negu tela na osnovu svog iskustva tokom 50 godina bavljenja igrom, fitnesom, džez baletom… Želim pomoći ljudima koji na poslu samo sede ili stoje, da vežbama za 15 minuta očuvaju zdravo telo – rekla je Stefanovićeva okupljenima.

U „Pametnom telu“ Stefanovićeva svojim fotografijama i u nekoliko rečenica ilustruje kako se izvodi svaka vežba, a u uvodu knjige objašnjava da neaktivnošću mišići stare i gube elastičnost, dok im se nizom vežbi bar jednom dnevno „može vratiti mladost, to jest elastičnost“.

Povezana vest:  Ljiljani Blagojević sutra uručenje nagrade

lokica_promocija_1Prema njenim rečima, jednostavni pokreti i poze koje predlaže mogu se raditi na bilo kom mestu, u vrtićima, učionicama, na poslu, u parkovima ili domaćice kod kuće dok pripremaju ručak. Pored mnogobrojnih predstavnika medija, promociju su prisustvovali Anica Dobra, Dragana Ognjenović, Suzana Mančić i Aleksandar Ignjatović.

Posle promocije prisutni su pili Imlekov jogurt „Fit Beaty“, degustirali čuveno austrisjko pecivo „Roggenart“ i dobili flašice za vodu „Reebok“.

Povezana vest:  Jongi Minđur Rinpoče sa Erikom Svonsonom: „Mudrost puna radosti“ u prodaji