RIP KIRBI No3 naslovna

Nove avanture Ripa Kirbija u izdanju Čarobne knjige

Izdavačka kuća Čarobna knjiga koja se uz žanrovsku literaturu profilisala kao strip izdavač, nedavno je objavila treći tom avantura najpopularnijeg detektiva devete umetnosti Ripa Kirbija iz pera Aleksa Rejmonda.
Treći tom obuhvata dvogodišnji period u izlaženju stripa od 1950. do 1952. godine i čitaocima nudi šest epizoda u kojima će se šarmantni njujorški detektiv sresti s nekim starim znancima, kakav je opaki Mengler, ali i s novim negativcima.
Od nestvarne organizacije zvane Utopija, koju predvodi misteriozni Sjajni Um, pa do pustinjskog kraljevstva El Kazar, Rip će, sa svojim vernim pratiocem Dezom, imati priliku da nam pokaže svu raskoš svog racija i svu snagu svojih šaka.
Aleks Rejmond je ovde u punoj snazi i neke od ovih epizoda će čitaocima koji se prvi put sreću s njima zauvek ostati u sećanju – kako po kvalitetu crteža, tako i po upečatljivosti priče koju nude.
Izdanje nudi i informativan i lepo napisan predgovor poznavaoca stripa Brajana Vokera, upotpunjen izvrsnim fotografijama i ilustracijama, a predstavlja nam i Rejmondovog dugogodišnjeg asistenta Reja Bernsa, navodi izdavač.
Čarobna knjiga namerava da objavi celokupni Rejmondov opus vezan za Kirbija u šest tomova, a gotovo sasvim sigurno će nastaviti sa Kirbijevim avanturama i u „izvođenju“ Džona Prentisa.

Povezana vest:  Održana promocija knjige "Tamo je ovde" Maje Lalević Piščević