vlatko i stefan koncert 2010 (1)

Milenković i Karamazov otvaraju Novosadsko muzičko leto

Manifestaciju „Novosadsko muzičko leto 2015“ otvoriće, 25. jula, violinista Stefan Milenković i lautista Edin Karamazov, saopštila je danas Muzička omladina Novog Sada (MONS).
Koncert dvojice vrhunskih umetnika, koje je povezala ljubav prema muzici i sklonost ka istraživanju i oprobavanju u najrazličitijim stilskim i žanrovskim muzičkim poljima, biće održan u vrtu Srednjoškolskog doma.
Letnji ciklus koncerata, u organizaciji MONS a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, trajaće sve do 4. septembra.
Ljubitelje dobre i kvalitetne muzike, tokom nešto više od mesec dana, očekuje raznovrstan program u izvođenju čuvenih ansambala i umetnika iz Srbije, bivših jugoslovenskih republika i Mađarske.
Bogat izbor muzičkih sadržaja kretaće se od koncerata klasične, preko etno, džez, do pop muzike.
Ovogodišnje Novosadsko muzičko leto obeležiće i nastupi Masima Savića i Matije Dedića, grupe Ođila, gitariste Miroslava Tadića, Novosadskog big benda i mađarskog kamernog orkestra „Anima Musicae“ (Duša muzike), s kojim će svirati naša pijanistkinja Rita Kinka.
Predviđeno je da gotovo svi programi budu održani u vrtu Srednjoškolskog doma u Nikolajevskoj ulici, dok će u slučaju lošeg vremena koncerti biti izmešteni u Sinagogu, navedeno je u saopštenju MONS.

Povezana vest:  Predstava Gubitnik na festivalu u Banjaluci