recept za ljubav-kejti ford v

Lek protiv vrućine „Recept za ljubav“ Kejti Ford

Izdavačka kuća Laguna je za vrele letnje dane i vreme godišnjih odmora objavila, kao lek protiv vrućine, roman „Recept za ljubav“ Kejti Ford.
Kejti Ford je novo ime za srpsku čitalačku publiku iako je, barem sudeći prema pisanju britanske štampe, izuzetno popularna u Engleskoj i zemljama Komonvelta.
Ford (1952) potiče iz veoma ugledne britanske porodice, ali pošto se rano udala uzela je muževljevo prezime Ford i pod tim imenom je u zrelim godinama, započela svoju književnu karijeru. Da je kolege pisci veoma cene svedoči podatak da je birana za predsednicu britanskog Udruženja pisaca romansi i da je za knjige tog žanra osvajala nagrade.
Rodila je i podigla troje dece i dok nisu malo porasli nije ni pomišljala da se oproba kao pisac, tako da joj se prvi roman pojavio 1995. godine. Od tada objavljuje jedan roman godišnje i svi su hitovi.
Našla je „recept“ za ljubiće koji neće biti otužno sladunjavi, dobro se upoznaje sa kontekstom u koji će smestiti svoju priču da bi što više bila uverljiva i zanimljiva, a junaci oba pola su „obični“ ljudi sa kojima se čitaoci mogu identifikovati, dok su njihove sudbine sasvim moguće a ne bajkovite. Posebno hvale njen smisao za humor tako da su njeni ljubići duhoviti, sa veoma šaljivim dijalozima.
Te kvalitete ima i njen prvi roman preveden na srpski „Recept za ljubav“ pošto je radnja price smeštena u svet kulinarstva.
Inače, ona je u jednom intervjuu otkrila kako glasi recept koji je koirstila da „smućka“ ovu letnju poslasticu.“Uzmete ambicioznu mladu kuvaricu koja sanja da napravi karijeru na nekom od kulinarskih TV kanala, tome dodate poželjnog sudiju za kulinarsko takmičenje od koga učesnicima zavisi dalja karijera među majstorima gastronomije, u to umešajte veliku supenu kašiku romanse, a rezultat je priča lagana kao puslice, a neodoljiva kao mus od čokolade“.
Ne treba zaboraviti da su kulinarski programi na televiziji popularni u celom svetu, pa i kod nas, a da je to svet koji publiku interesuje i u kome, kao i u svim kompetitivnim profesijama, ima puno zapleta, mahinacija, podvala što je autorka „Recepta za ljubav“ znala vešto da iskoristi.

Povezana vest:  Osma Noć muzeja probudila Srbiju!