Vesela udovica

„VESELA UDOVICA“ DRUGI PUT NA VELIKOM PLATNU BIOSKOPA CINEPLEXX

U okviru programa „Metropoliten na bis“ u sredu, 29.jula u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center biće prikazana opereta Franca Lehara „Vesela udovica“ sa početkom od 19 časova.

Ova živahna opereta je početkom godine emitovana u direktnom prenosu na velikom platnu bioskopa Cineplexx, kada je pobrala sjajne kritike publike. Svi ljubitelji opere koji su propustili izvođenje ili bi želeli opet da ga pogledaju, imaju priliku da sledeće srede uživaju u snimku ove sjajne operete i fenomenalnoj Rene Fleming.

Povezana vest:  Koncerti u Galeriji, u Kulturnom Centru Beograda, u januaru u digitalnom formatu

Priča o bogatoj udovici čiji novac njeni zemljaci nastoje da zadrže u zemlji pronalazeći joj bogatog muža, se temelji na pozorišnoj komediji „L’attaché d’ambassade“, francuskog pisca Henrija Meilhaca iz 1861. godine. Nakon što je premijerno prikazana u Beču 1905. godine, opereta je doživela veliki uspeh pa se često prikazuje širom sveta. Brodvejska rediteljka i koreograf Suzan Stroman, dobitnica „Toni“ nagrade za mjuzikle „Crazy for you“, „Contact“ i „The producers“, debitovala je u Metu u raskošnom izvođenju Leharove živahne operete „Vesela udovica“, na engleskom jeziku u novom prevodu Džeremija Samsa. Rene Fleming tako na dugu listu od 22 uloge, u okviru Metropolitenovog repertoara, dodaje lik Hane, udovice pariskog milionera. Endru Dejvis diriguje postavom, u čijem sastavu su i Nejtan Gan, u ulozi Haninog ljubavnika Danila, Alek Šrader kao mladi plemić Kamij de Rosijon, Tomas Alen kao intrigantni Baron Zeta i brodvejski soprano Keli O’Hara sa svojim debitantskim nastupom u Metu kao Baronova koketna supruga Valensijana.

Povezana vest:  Tri decenije rada Slavimira Stojanovića

Za kraj programa Metropoliten na bis, zaljubljenike u operu očekuje izvođenje Verdijeve „Aide“, jedne od najpoznatijih svetskih opera, koja će biti prikazana u sredu, 5. avgusta, u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center.

Karte za ove prenose su dostupne na blagajnama bioskopa Cineplexx UŠĆE Shopping Center po ceni od 1.200 dinara po predstavi. Više informacija može se naći na www.cineplexx.rs.

Povezana vest:  Laguna Najbolji izdavač 64. Međunarodnog sajma knjiga