Kolundzija foto 1

Kolundžija 1. avgusta na Festivalu Emilia Romanja u Italiji

Srpski violinista Jovan Kolundžija gostovaće na najvećem muzičkom festivalu u Italiji – Emilia Romanja 2015, gde će u subotu, 1. avgusta nastupiti u velelepnom zdanju crkve San Lorenca u Varinjani.
Festival će ove godine okupiti veliki broj umetnika iz celog sveta, koji će do sredine septembra nastupati na više od 30 lokacija širom severno-italijanske regije Emilija Romanja, navodi se u saopštenju Centra lepih umetnosti „Gvarnerius“.
Poseban akcenat festivala biće na savremenom muzičkom stvaralaštvu.
Kolundžija će na solističkom koncertu pod nazivom „Bah Italiji – Partite i sonate“, u crkvi San Lorenca u Varinjani, uz izvođenje neizbežnog Baha, promovisati i muziku jednog od najboljih srpskih kompozitora mlađe generacije, Aleksandra Simića.
Pre dve godine, Kolundžija je oduševio publiku ovog prestižnog evropskog festivala virtuoznim izvođenjima kompozicija Johana Sebastijana Baha pisanih za solo violinu u manastiru Pomposa u Ferari.
Jovana Kolundžiju posle Italije očekuje i gostovanje na festivalu u Ljubljani, gde će 13. avgusta nastupiti sa Gudačima sv. Đorđa, dodaje se u saopštenju.

Povezana vest:  Nova knjiga autora bestseler trilogije Milenijum - Davida Lagerkranca