Ja ili neko drugi

Premijera drame „Ja ili neko drugi“ u Mikser Teataru

Novouspostavljena tačka na pozorišnoj mapi grada – Mikser Teatar, nakon nagrađivanog „Dogvila“ Kokana Mladenovića, „Gladi“ Andreja Nosova i mjuzikla „Braća Bluzeri“ u okviru BELEF-a, predstavlja novu premijeru na Miksalištu ovog leta.
U kompletnoj produkciji Mikser Housea, 7. avgusta će se odigrati premijera drame „Ja ili neko drugi“ Maje Pelević i Jelene Bogavac, sa fantastičnom glumačkom podelom – Jovana Stipić, Aleksandra Janković, Vlada Aleksić, Miloš Vlalukin.
Drama „Ja ili neko drugi“ inspirisana je istinitim događajem – kidnapovanjem i oslobađanjem austrijske devojčice Nataše Kampuš – koji je poslužio kao okidač za pisanje priče koja ispituje koncept slobode u savremenom životu koji, u velikoj meri, pokreću i kontrolišu mediji. Sa jedne strane, drama prati odnos između devojčice i otmičara, a sa druge uzurpaciju svih privatnih i javnih prostora od strane medija.
Drama se takođe dotiče i pojma podeljenog identiteta, izraženog u naslovu predstave, odnosno u dilemi: ja ili neko drugi. Kada heroina predstave, nakon deset godina zatočeništva, konačno biva oslobođena, ona biva uvučena u snažnu i moćnu medijsku i javnu mrežu. Paradoksalno, onog momenta kada konačno dobija svoju slobodu, njen život postaje vlasništvo medija, stoga je ključno pitanje koje predstava postavlja to da li pojedinac može istinski da bude slobodan kada ga novi otmičari čekaju iza ugla.

Povezana vest:  Održana promocija knjige Jovana Ćirilova

Ulaznice za premijeru se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima Gigs Tixa po ceni od 600 dinara, dok će na dan predstave, cena biti 800 dinara.

Repriza predstave je zakazana za 9. avgust.