zajedno-sami-korice-sg

„Zajedno sami“ Marka Šelića Marčela od utorka u prodaji

Sedam godina nakon prvog izdanja, pet godina nakon pozorišne premijere, na zahtev brojnih čitalaca „Zajedno sami“ Marka Šelića Marčela od utorka, 18. avgusta, naći će se ponovo u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Marko Šelić, poznatiji kao reper Marčelo, dobitnik je brojnih nagrada za najbolji album, najbolju pesmu i strip esejistu. „Zajedno sami“ je njegov prvenac za koji je dobio Popboksovu nagradu publike za najbolju knjigu 2008.

Povezana vest:  „Jednostavne priče" Lazara Ristovskog

U imaginarnom autobusu putuju zajedno predstavnici našeg društva: seljak, političar, pop, devojka koja zna šta hoće, paranoik, rok zvezda, Ciganka, narator Raša, šporet. Putnici su mrtvi i niko ne zna kuda su krenuli – u Raj ili Pakao. Svako poglavlje je kadar iz života ovih junaka. Narator ih posmatra lucidno, analizira njihove živote i našu svakodnevicu. Ovo duhovito i provokativno delo je kritika savremenog društva i potraga za odgovorom na pitanje o smislu našeg postojanja.

Povezana vest:  Laguna u saradnji sa Eurobank i Fondacijom „Ana i Vlade Divac" poklonila 4.500 knjiga vrtićima širom Srbije

Knjiga sadrži i poklon dramu „Zaglavljeni“ Branislave Ilić

Prema mišljenju profesora Mihajla Pantića, roman „Zajedno sami“ je „neobična knjiga, napisana nasuprot mnogim pragmatičnim očekivanjima koja se danas postavljaju pred svakog ko želi da piše prozu.“