WTF promo

Početak jesenje sezone u Mikser Houseu

Mikser House obeležiće sutra kraj letnje i početak jesenje sezone premijerom predstave „What the fuck are we doing here?“ rediteljke Maje Maletković na Miksalištu i ižložbom radova jednog od najznačajnih strip umetnika – Rajka Miloševića Gere u Mikser House-u.
„WTF are we doing here?“ je treća predstava ovog leta u produkciji Mikser House-a van pozorišne sezone. Pored predstava „Braća Bluzeri“ i „Ja ili neko drugi“, premijera „WTF are we doing here?“ zakazana je za 25. avgust u 21 sat na Miksalištu.
Rediteljka Maja Maletković se posle uspešne prestave „Volvo kamioni“ u Ateljeu 212 i „Zečevi su brza hrana“ u BDP-u, bavila fenomenom „odliva mozgova“, polazeći od statistike da je Srbija prva zemlja u regionu, a druga na svetu po broju mladih i obrazovanih koji se bespovratno sele u inostranstvo.
Njena predstava „WTF are we doing here?“ predstavlja farsični kabare, baziran na ličnim ispovestima autorskog tima.
Predstava otvara teme perspektive i očekivanja mladih u Srbiji, emigracije, ksenofobije, identiteta i predrasuda u srpskom društvu. Socijalno je angažovana s jedne, a jako duhovita s druge strane, bavi se fenomenom koji nije samo usko vezan za Srbiju – nego i za celu Evropu.
Istog dana, biće otvorena izložba radova Rajka Miloševića Gere.
Poznatiji pod pseudonimom R. M. Guera, već više od dve decenije živi i radi u Barseloni gde razvija bogatu umetničku karijeru – od crtanja za Marvel Comics, preko samostalnih izdanja, do saradnje sa Kventinom Tarantinom.
Posetioci će biti u prilici da vide neke od najboljih radova ovog strip umetnika i dobiju neposredan uvid u veštinu, umeće, ali pre svega nadahnutost i talenat R. M. Gere.
Nakon otvaranja izložbe uslediće blues sešion Rajka Miloševića Gere i Nenada Zlatanovića, koji su zajedno uspešno nastupali i na ovogodišnjem Nishville-u.
Ovim događajima, Mikser House najavljuje nikad ambiciozniji jesenji repertoar koji počinje drugim Great British Weekend-om 11. septembra, navodi se u saopštenju Mikser Housea.

Povezana vest:  Istinu će naći samo oni koji je traže – predstavljen roman „Milutinov greh“ Vanje Bulića