Filmstreet predstava Sta je ona kriva nije nista ona kriva 2

Treća po redu predstava na ovogodišnjem Filmstreetu „Šta je ona kriva nije ništa ona kriva“

Posle više od trideset fenomenalnih filmova i dve predstave ovog leta, poslednji dan školskog raspusta obeležiće pozorišni komad „Šta je ona kriva nije ništa ona kriva“ u organizaciji Filmstreet-a. Predstava u režiji Anđelke Nikolić i produkciji Hartefakt-a, biće izvedena na Kalemegdanu, iza Prirodnjačkog muzeja, u ponedeljak, 31. avgusta u 20.30 časova.
Pozorišna postavka sa čak 20 talentovanih, mladih glumica na sceni, omogućiće gledaocima da sagledaju bolne društvene okolnosti koje su se dugo razvijale u našoj zajednici, a čiji okidač je dolazak sve većeg broja azilanata u potrazi za boljim životom, bežeći od nasilnih sukoba na Bliskom Istoku. Drama Vesne Perić pobedila je na Hartefaktovom regionalnom konkursu za najbolji angažovani dramski tekst 2012. godine, a trenutno je na redovnom repertoaru beogradskog Bitef teatra.
Veliki broj posetilaca na prethodne dve predstave Filmstreet-a, odnosno više od hiljadu posetilaca na „Ćelavoj pevačici“ i skoro dve hiljade na „Opasnim vezama“, dobar su predznak da će i ovoga puta teatar pod sjajem zvezda imati rekordnu posećenost.
Obzirom da obrađuje veoma aktuelnu temu imigranata, predstava na Kalemegdanu će, pored kulturnog, imati i humanitarni karakter. U saradnji sa Info centrom za azil, Filmstreet poziva sve posetioce da pred izvođenje predstave, svojim skromnim doprinosom (konzerviranom hranom, hranom i opremom za bebe, sredstvima za ličnu higijenu) pokažu solidarnost i lepo lice našeg grada.

Povezana vest:  Srpski sopran Marija Jelić nastupila na zatvaranju prestižnog operskog festivala u Letoniji