BRIZBEJNSKI OTISCI

OTVARANJE IZLOŽBE SLIKA PREDRAGA UROŠEVIĆA „BRIZBEJNSKI OTISCI“18. SEPTEMBRA U GUARNERIUSU

Svečano otvaranje izložbe slika pod nazivom „BRIZBEJNSKI OTISCI“ autora Predraga Uroševića iz Brizbejna (Australija), će se održati u galeriji Centra lepih umetnosti Guarnerius u petak, 18. septembra 2015. god. u 19h. Ovo je prva izložba ovog umetnika u njegovom rodnom Beogradu.
Predrag Urošević je rođen 1954. godine u Beogradu, a specijalista je opšte i laparaskopske hirurgije. Laparaskopsku hirurgiju je specijalizovao u Indiji a Opštu medicinu u Australiji. Medicinski fakultet završio je u Beogradu, a od 1999. godine živi i radi u Brizbejnu.
Slikarstvom se bavi od najranijih dana i upravo u njemu pronalazi svoje najznačajnije utočište.
Njegovi uzori su Kandinski, Miro, Mondrijan, Šagal, Sezan i svakako Pikaso, a slikarstvo je za njega oaza od ovozemaljskih prolaznosti i trivijalnosti. Svoj stil definiše kao sukobljavanje realnosti i apstrakcije.
Posetioci Guarneriusa će biti u prilici da pogledaju Uroševićeve radove nastale u periodu između 2006. i 2014. godine, a većinom su rađene u tehnici ulje na platnu.
„Iako moje slike imaju modernu formu, tj. nalaze se u domenu apstrakcije, one imaju realne i svakodnevne motive, a ove novije su mešavina realnog i abstraktnog, te je u tom smislu njihova tehnika veoma čudna i posebna. “ Predrag Urošević, 2015. godine

Povezana vest:  Novi glumci u predstavi Ana Karenjina