bdf are friends electric

Od danas ulaznice za Festival igre i na blagajni BDP-a

Od danas su na blagajni Beogradskog dramskog pozorišta u prodaji ulaznice za predstave koje će se u okviru 13. Beogradskog festivala igre izvoditi na scenama tog teatra.
U Beogradskom dramskom pozorištu će se 20. marta predstaviti francuska kompanija izraelskog koreografa Juvala Pika sa komadom „Are Friends Electric?“, na muziku sastava „Kraftverk“. Nakon Beograda, ovaj novi komad videće publika festivala u Lionu i Atini.
Nekadašnji igrač Holandskog plesnog teatra, a sada popularni evropski koreograf Vaclav Kuneš predstaviće se 26. marta sa svojom trupom 420PEOPLE iz Praga.
Njegova predstava je fascinantna priča o životu pozorišnih umetnika, rađena po principu plesne stend-ap komedije.
Montrealska trupa „Rubberbandance“ takođe prvi put gostuje u Beogradu i to 2. aprila sa komadom „Empirijski kvocijent“ u koreografiji Viktora Kihade.
Jedna od najboljih predstava ovogodišnjeg Festivala u Edinburgu, komad Plesnog teatra Tao iz Pekinga, čudnog naslova – „4 i 5“, biće izvedena 5. aprila.
Dolazak Tao Jia, jednog od najpopularnijih kineskih umetnika, apsolutne zvezde modne i plesne industrije ove države, učiniće, prema rečima Aje Jung, osnivača Beogradskog festivala igre, da Beograd i naredne godine poseti veliki broj evropskih producenata i predstavnika stručnih medija.
Balet Rima će za svoj prvi nastup u Srbiji 7. aprila predstaviti dela dvojice izuzetnih koreografa, Paola Mangiole i Itamara Serusija.
Radi se o kompaniji koja je do skora negovala isključivo tradicionalni repertoar, a nedavno hrabro zakoračila u savremeni izraz, i koja je upravo Beogradski festival igre odabrala za prvu međunarodnu promociju svog novog programa.
Kao poseban događaj za mladu festivalsku publiku, a u okviru projekta Vip talenti, ova trupa će 6. aprila na maloj sceni BDP-a izvesti komad „Sam u kući“, u koreografiji Alesandra Skjaronija.
Cene ulaznica za predstave u Beogradskom dramskom pozorištu mogu se nabaviti po cenama od 500 do 1.700 dinara.
Beogradski festival igre održaće se od 19. marta do 10. aprila naredne godine u Centru Sava, Beogradskom dramskom pozorištu, Pozorištu na Terazijama, Jugoslovenskom dramskom pozorištu i Operi Madlenianum.
Osim u Beogradu, neke od predstava će se izvoditi i u Novom Sadu, Vršcu, Somboru…

Povezana vest:  Vulkan izdavaštvo pokrenulo je sjajnu akciju – KNJIGE ZA LETO